Haberler

Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri"

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "2014 Yılı Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri" töreni düzenlendi MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Atatürk Konferans Salonu'ndaki törenin açılış konuşmasında, üniversitelerin gelişmesi ve meyvelerini vermesinin uzun yıllar aldığını söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "2014 Yılı Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri" töreni düzenlendi

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Atatürk Konferans Salonu'ndaki törenin açılış konuşmasında, üniversitelerin gelişmesi ve meyvelerini vermesinin uzun yıllar aldığını söyledi.

Bugün dünyada bilimin öncüsü olan üniversitelerin 300-500 yıllık tarihi birikime sahip olduklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Üniversitesi, kuruluşunun 24. yılında mensuplarıyla birlikte üniversite olmanın sorumluluklarını en üst düzeyde yerine getirmeye çalışmaktadır. Genç olmasına rağmen, üniversitemiz 2014-2015 akademik performans sıralamasında devlet üniversiteleri içinde 41. sırada yer almaktadır. TÜBİTAK'ın yaptığı 'Girişimci ve Yenilikçi' üniversite sıralamasında maalesef ilk 50 üniversite içinde yer almıyoruz. Bu durum Mustafa Kemal Üniversitesine gönül verenler olarak bizlerin çok daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Bu noktada akademik teşvik ödüllerinin üniversitemizdeki akademik çalışmalara ivme kazandıracağını düşünüyoruz."

MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ali Özbuğday da kuruluşundan bugüne üniversitenin hızla geliştiğini ve akademik anlamda güzel başarılara imza attığını kaydetti.

Konuşmaların ardından 110 akademisyene ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Üniversitesi Hasan Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title