Haberler

Bilimsel Eczacılığın Yıl Dönümü Elazığ'da Kutlandı

Bilimsel eczacılığın 178. yıl dönümü Elazığ’da düzenlenen törenle kutlandı.

Bilimsel eczacılığın 178. yıl dönümü Elazığ'da düzenlenen törenle kutlandı.

Elazığ Eczacılar Odası tarafından bir otelde düzenlenen programa AK Parti Elazığ milletvekilleri Av. Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda eczacı katıldı. Programın açılışında konuşan Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Hakkı Sönmez Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Sönmez Eczacılar Odaları Birliği olarak Soma'ya ellerinden gelen yardımı yapacaklarını kaydetti. Türk Eczacılar Birliği'nin gündeme aldığı aile eczacılığı konusunda açıklamalarda bulunan Sönmez, "2013 yılında tartışmalı olan eczacılık yasamız meclisten 4 partinin mutabakatıyla geçti ve geçen ay itibariyle yürürlüğe girdi. Vekillerimizden şöyle bir ricamız var, biz de eczacılar olarak şuanda Türk Eczacılar Birliği'nin gündeminde olan aile eczacılığının yapılabilmesini arzulamaktayız. Eczane sayısının fazla olmasından dolayı artık Türkiye'deki eczacılığın Avrupa'daki eczaneler gibi güvence altında olmasını istiyoruz. Aile eczacılığı aile hekimliği gibidir. Mevcut olan eczanelerin altyapıları, fiziki koşulları, hasta profili kriterlerine bağlı olarak aile eczacılığının da bir şekilde alt komisyonlarda tartışılarak yürürlüğe girmesi taraftarıyız. Çünkü eczacılık fakültelerinin artmış olmasından dolayı mesleğimiz gerçekten büyük kan kaybetmektedir. Açılan fakültelerde öğretim üyesi yetersizliği, laboratuar yetersizliği, altyapı yetersizliği ve niteliksiz eczacı sayısının artmış olması eczacılık hizmetinin sunulmasında ciddi anlamda sorunlar teşkil etmektedir" dedi.

Programın sonunda Eczacılar Odası tarafından düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere ve meslekte 25 yılını dolduran eczacılara plaket verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şuay Alpay Ak Parti Elazığ Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title