Haberler

Bilimsel Çalışma İçin Topladığı Deniz Ürünlerini Sergiliyor

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, öğrencilerine derslerde tanıtmak için denizden topladığı ve aralarında nesli tükenmekte olan su ürünlerinin de bulunduğu yaklaşık 400 türü kullanarak müze oluşturdu Deniz biyolojisi müzesinde süt, yılan, yassı balık türleri ile deniz kaplumbağası, yengeç, deniz yıldızı gibi farklı su canlıları bulunuyor.

HATİCE ÖZDEMİR - Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Altı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, derslerde öğrencilerine tanıtmak amacıyla yaklaşık 7 yıldır topladığı su ürünlerini, üniversitede oluşturduğu müzede sergiliyor.

Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı bölgelerde yaptığı dalışlarda çeşitli su ürünleriyle karşılaştıklarını söyledi. Bu tür canlıları derslerde öğrencilere tanıtmak ve anlatmak amacıyla özel kimyasal ilaçlarla saklamaya başladığını anlatan Gökoğlu, 2007 yılından bu yana yaklaşık 400 tür topladığını kaydetti.

Gökoğlu, türleri hem kendi yaptığı dalışlardan hem de bölgedeki balıkçılardan elde ettiğini ifade etti.

Deniz ürünlerini sergilemek için fakülte binası içinde bir müze oluşturduklarını dile getiren Gökoğlu, müzede süt, yılan, yassı balık türlerinin yanı sıra deniz kaplumbağası (Caretta Caretta), yengeç, deniz yıldızı gibi farklı türlerin sergilendiğini belirtti.

Gökoğlu, müzesinde Akdeniz'de ilk defa görülen balık türleri ile nesli tükenen deniz ürünlerinin de yer aldığını bildirdi.

Türkiye kıyılarındaki tüm balık türlerini bulundurmayı hedefliyor

Bilimsel bir çalışma amacıyla oluşturduğu müzeden hem öğrencilerin hem de deniz ürünleri meraklılarının faydalandığına işaret eden Gökoğlu, "Derslerde öğrencilerimize birebir türleri anlatma imkanına sahip oluyoruz. Gelip burada inceleyebiliyor, bilimsel çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca deniz ürünlerine meraklı vatandaşlarımız da müzemizi gezebiliyor" dedi.

Gökoğlu, müzedeki türlerin ileriye dönük çalışmalara da ışık tutacağını kaydetti. Akdeniz'de bulunan balık türlerinin birçoğunun müzede yer aldığını ifade eden Gökoğlu, Türkiye kıyılarındaki tüm balık türlerini müzesinde bulundurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title