Haberler

Bilim ve Kültür Merkezi Geleceğe Işık Tutuyor

Sivas İl Özel İdaresi tarafından projesi gerçekleştirilerek 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi (Eski Madımak Oteli) bir taraftan ziyaretçi rekoru kırarken diğer yandan da öğrencilerin uğrak mekânı haline geldi.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından projesi gerçekleştirilerek 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi (Eski Madımak Oteli) bir taraftan ziyaretçi rekoru kırarken diğer yandan da öğrencilerin uğrak mekanı haline geldi.

Açıldığı tarihten günümüze kadar ilk ve orta öğretimde eğitim-öğretim gören çocuklara kütüphane hizmeti veren merkez aynı zamanda bilim parkı ile de deney yapma imkanları sağlıyor. Bir örneği de Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bulunan bilim parkının evren ve doğa olayları ile bunlar arasındaki ilişkilere ışık tutacak çalışmaları sergileyerek, öğrencilerin hem deney yapmalarına hem de eğlenerek öğrenmelerine katkı sunuyor.

Sivas merkez ve ilçelerinden gelen toplam 7 bin 195 öğrencinin yararlandığı Bilim ve Kültür Merkezi'nden, 0-6 yaş grubu ana sınıfı öğrencileri de okul öncesi kütüphane ve masal odasından faydalanıyor.

Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde anı köşesi, 10 bin adet kitabın bulunduğu yetişkinler kütüphanesi, internet ve sine vizyon odası, çocuk kütüphanesi, masal odası ve çeşitli deneylerin yapıldığı bilim parkı yer alıyor.

Her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği merkezi bugüne kadar 35 bin kişi gezme fırsatı buldu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title