Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzkurt Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, "Daha nitelikli üretim yapısına geçip, sanayimizin ürettiği katma değeri artırarak, Türkiye'yi ekonomide küresel bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, "Daha nitelikli üretim yapısına geçip, sanayimizin ürettiği katma değeri artırarak, Türkiye'yi ekonomide küresel bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Uzkurt, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen, Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 3. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerelde ve dünya genelinde güçlü, sürdürülebilir ve rekabet gücü yüksek ürünlerin katma değerini artıracak adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Bakanlık olarak izledikleri bütün stratejilerde ve yürütülen faaliyetlerde Türkiye'nin bilgi tabanlı ekonomiye geçişini hızlandırmayı hedeflediklerini anlatan Uzkurt, "Daha nitelikli üretim yapısına geçmeyi ve sanayimizin ürettiği katma değeri artırarak, Türkiye'yi ekonomide küresel bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıl euro, dolar paritesinin geldiği seviye, gelişmekte olan ülkelerin zayıf performansı ile emtia fiyatlarındaki hızlı düşüş, en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği'nin hala istenilen seviyede büyüyememesi gibi faktörler ihracatımız üzerinde ciddi bir baskı oluşturmuştur. Ancak buna rağmen, ekonomik anlamda gün geçtikçe yapısal ve sağlam reformlarımız bu krizden bizleri daha az etkilenerek çıkartmaktadır" ifadesini kullandı.

Üretim reform paketi hazırlık çalışması

Uzkurt, AR-GE sisteminin güçlendiğini diğer taraftan da üretimi ve yatırımı güçlendirecek reform paketinin hazırlandığını belirterek, "AR-GE reform paketinin ardından, organize sanayi bölgelerindeki alt ve üst yapı çalışmaları, fabrika üretimleri, hammaddeye, istihdama ilişkin birçok maddelerin yer alacağı üretim reform paketi hazırlık çalışması yapıyoruz. Yakın zamanda meclis gündemine gelecek. Bir yandan AR-GE sistemini güçlenirken diğer taraftan da üretim ve yatırım güçlenecek" diye konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSKEB) olarak Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ), AR-GE ve İnovasyon desteği olarak ciddi destek sağladıklarını vurgulayan Uzkurt, şöyle devam etti:

"Sadece ucuz finansman sağlayan bir kurum olmanın ötesinde, daha çok KOBİ'lerimizi nitelikli projelerle artıracak, onları nitelikli projelere sevk edecek şekilde de KOSKEB'i yapılandırmak ve güçlendirmeyi arzu ediyoruz. Gelişim destek programıyla da işletmelerimize 300 bin lirası hibe, 700 bin lirası da faizsiz kredi olmak üzere 1 milyon liralık destek sağlayacağız. 2010-2015'te 385 bin vatandaşımız, KOSKEB'in diğer kurumlar ve STK'larla düzenlediği girişimcilik eğitimlerine katıldı. 23 bin 500 girişimcimiz, KOSKEB desteklerinden yararlanarak kendi işini kurdu. 117 üniversite ise uygulamalı girişimcilik eğitimi derslerini müfredatına aldı."

Vali Necmeddin Kılıç ise Türkiye'nin güçlü bir ülke olması gerektiğini belirterek, "Tarih bize ağır bir sorumluluk yükledi. Zulüm altındaki mazlum milletlerin çığlıkları bize ağır sorumluluk yüklüyor. Büyük olmak zorundayız. Bilim ve tekniğin sonunu yaşamak, muasır medeniyetin üzerine çıkmak, sanayimizi, teknolojimizi geliştirmek ve zenginleşmek zorundayız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title