Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Açıkladı

Güncelleme:

3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde, 9 Ar-Ge merkezini geride bırakarak otomotiv dalında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla öne çıkan TürkTraktör; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 10 Aralık'ta düzenlenen 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nden, "Ar-Ge Merkezleri Otomotiv Dalı Birinciliği" ödülüyle ayrıldı.

TürkTraktör; şirketlerin Ar-Ge performanslarının "proje kapasitesi ve niteliği", "işbirliği ve etkileşim", "fikri mülkiyet yetkinliği", "personel" ve "bütçe" kriterleri gibi çeşitli parametrelere göre incelendiği değerlendirmede 9 Ar-Ge merkezini geride bıraktı.

Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta:

"Önümüzdeki dönemde üniversite işbirlikleriyle çalışmalarımızı arttıracağız"

Aldıkları bu ödülün kendileri için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek 117 kişilik Ar-Ge ekibine teşekkürlerini sunan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; şirketin Ar-Ge gündeminde birçok ürün geliştirme ve araştırma projesinin yer aldığını ifade etti.

TürkTraktör'ün önümüzdeki dönemde üniversite işbirliklerini de artıracağını belirten Votta; "Üniversiteler ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile görüşmeler yapmaya ve işbirlikleri aramaya devam ediyoruz. Özellikle araştırma projelerinin ön plana çıkacağı beklentisindeyiz. Eğer gerekli kaynakları sağlayabilirsek birçok önemli araştırma projesi hayata geçebilir. Bundan böyle üniversitelerle çok daha yakın işbirlikleri yaparak çalışmalarımızı arttıracağız. Yerel traktör gamımızı kendi mühendislerimizle geliştiriyor olmak bize gurur veriyor. Traktörlerimizin transmisyon, motor, kabin ve hidrolik ünitelerini Türkiye'de tasarlıyor ve montajını burada gerçekleştiriyoruz. Bu durum, çiftçilerimizin ürünlerimize karşı duyduğu beğeni ve elde ettiğimiz başarıda kilit unsur görevi görüyor" dedi.

TürkTraktör patent çalışmalarına ağırlık veriyor

Votta, birincilik ödülünü getiren patent odaklı çalışmalarını ise şöyle değerlendirdi: "Ar-Ge'ye vermiş olduğumuz önemin yansıması olarak her yıl birçok patent başvurusu yapıyoruz. 2006 yılında başlayan patent çalışmalarımızın sonucunda, bugün; 103 patent, 8 endüstriyel tasarım, 29 marka ve 27 internet alan adı içeren bir portföye ulaştık. Sadece ürettiğimiz ürünün değil, aynı zamanda ürettim hattında işimizi kolaylaştırmak üzere geliştirdiğimiz ekipmanlar için de patent alıyoruz. Sık sık mavi yakalı çalışanlarımızla bir araya geliyor, önerilerini dinliyoruz. Patent başvuruları ve önerileri hayata geçen tüm çalışanlarımıza ise çeşitli ödüller veriyoruz. Fabrika içi eğitimleri önceliklendirdik. Bu yıl patentlerimizin değerlendirilmesinin yapılması ve lisanslama alt yapısının kurulması hedefiyle, Yeni Teknoloji Araştırma Müdürlüğü kapsamında yenilik ve buluşları araştırma projelerine ağırlık veriyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title