Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye kendi gündemini başkalarının belirlemesine izin vermiyor, vermeyecek.

KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye kendi gündemini başkalarının belirlemesine izin vermiyor, vermeyecek. Türkiye kendi takvimine göre ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek." dedi.

Özlü, Kırklareli'de bir otelde iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaların çok değerli olduğunu söyledi.

Türk Milletinin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Özlü, Tük Milletinin çok daha fazla bir araya gelerek ortak aklı ile kenetlenilmesi gerektiğini kaydetti.

Yenikapı'da ortaya konulan manzaranın, Türk Milletinin gücü ve umut kaynağı olduğunu aktaran Özlü, "İnşallah bu tabloyu koruyacağız. Hükümet, muhalefet, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve iş dünyası bütün sorunlarımıza birlikte çözümler arayacağız. Bugün de Kırklareli'nin kalkınması için sorunları masaya yatırıyoruz." diye konuştu.

Bakan Özlü, Türkiye'nin darbecilere ve teröre hiç bir zaman teslim olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye kendi gündemini başkalarının belirlemesine izin vermiyor, vermeyecek. Türkiye kendi takvimine göre ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek. 15 Temmuz'u planlayanlar, Türkiye'nin bir daha başını kaldıramayacak hale gelmesini amaçladılar. Türkiye başını eğmedi ve eğmeyecek."

15 Temmuz sürecinin, Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Bakan Özlü, Türkiye'nin büyümesine ve gelişmesine kimsenin engel olamayacağının altını çizdi.

Bakan Faruk Özlü, Türk Milletinin birlik ve beraberlik içerisinde tüm sıkıntıları geride bıraktığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Milleti, birçok ülkede ekonomik, demokratik ve toplumsal travmalara neden olabilecek bir hadiseyi büyük bir başarıyla savuşturdu. Demokrasimize sahip çıktık. Toplumsal yapımızı, güçlendirdik. Ekonomimiz bu süreçten çok az bir dalgalanma yaşayarak kurtulmayı başardı. FETÖ tutmayınca şimdi PKK'yı devreye aldılar. Merak etmeyin o da tutmayacak. Hangi planı yaparsalar yapsınlar, bu millet bu hesabı bozacak. Bu aşağılık planları hep birlikte boşa düşüreceğiz. FETÖ'nün de, PKK'nın da, DAEŞ'in de bu maşaların arkasındaki üst aklın hevesini kursağında bırakacağız."

"Trakya sanayicilerin cazibe merkezi haline geldi"

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşması için tüm illerin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Özlü, Türkiye'nin büyümesinin ihracata bağlı olduğunu vurguladı.

Bakan Özlü, ihracatın büyümesinin de sanayi sektörüne bağlı olduğunu, sanayi üretimini önemsediklerini ve Trakya'nın sanayiciler için bir cazibe merkezi haline geldiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Trakya ihracatımızın yarısını yaptığımız Avrupa'ya açılan kapımız. Osman Gazi Köprüsü açıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını da önümüzdeki hafta yapacağız. Çanakkale Boğazına yapacağımız köprü de tamamlanınca Marmara Bölgesinde rink yapacak olan otoyolumuz olacak. Böylece Trakya'nın cazibesinin daha da artacağına inanıyorum. Bu çalışmalarla beraber yatırımların da artacağını düşünüyorum."

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) yaralanılması gerektiğini bildiren Özlü, hükümetin sanayiciye her zaman destek vermeye hazır olduğunu ve dağınık sanayiyi de disiplin içerisine almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Programda Kırklareli Valisi Esengül Civelek de bir konuşma yaptı.

Bakan Özlü, daha sonra sanayicilerle sohbet ederek, soruları cevapladı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü Kırklareli Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title