Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretimindeki artışın mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleştiğini ve bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı telafi ettiğini ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretimindeki artışın mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleştiğini ve bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı telafi ettiğini ifade etti.

Bakan Özlü, yazılı açıklamasında 2016 yılı mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttığını bildiren Özlü, arındırılmamış endekste ise artışın yüzde 7 olarak gerçekleştiğini belirtti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin de bir önceki aya göre yüzde 1,6 yükseldiğine dikkati çeken Özlü, sanayi üretimindeki artışın mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleştiğini ve bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı telafi ettiğini vurguladı.

Özlü, kapasite kullanımındaki, iç tüketime dönük verilerin ve kredi oranlarındaki artışların, mayıs ayı itibarıyla sanayi üretimindeki artışı işaret ettiğine değinerek, sanayi üretimindeki eğilimin, ülke büyümesinin sanayinin öncülüğünde gerçekleşeceğini, büyümenin yönünün ve şiddetinin sanayi üretimi tarafından belirleneceğini gösterdiğini kaydetti.

"Yatırım yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı seriyoruz"

Özellikle yatırım malı üretimindeki artışın sevindirici olduğuna işaret eden Özlü, bunun ekonomiye olan güvenin artmaya başladığının da somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Ülke büyümesinde yatırımların daha fazla pay almasının, büyümenin orta ve uzun vadedeki sıhhat ve kalitesini de arttıracağını ifade eden Özlü, şunları aktardı:

"Yatırım ortamını iyileştirmek ve yatırımcının karşılaştığı zorlukları aşmak amacıyla vergisel düzenlemelerden destek ve teşvik uygulamalarına kadar açıkladığımız eylemleri teker teker hayata geçiriyoruz. Bir başka deyişle, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen, üretim yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı seriyoruz. Sayın Başbakanımızın bayram öncesinde açıkladığı ekonomik müjdeler, ülkemizde üretim yapan kesimler için de önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde, sanayi yatırımlarını artırmak amacıyla attığımız adımlar ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi sonucu hizmetler sektöründeki canlanma da sanayi üretimi üzerinde olumlu yönde etkili olacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Özlü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title