Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'nde

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, artık bu 12 yıllık başarılarının üzerine bu zeminde yeni bir sıçrama yapacaktır." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknolji Bakanı Fikri Işık, "Şimdi yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Türkiye, artık bu 12 yıllık başarılarının üzerine bu zeminde yeni bir sıçrama yapacaktır. İşte Türkiye'nin bu sıçrama zemini bilim, sanayi ve teknoloji olacaktır" dedi.

Partisinin Çayırova İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Işık, siyasetteki temel anlayışlarının Hakk'ın rızasını, halkın gönlünü kazanmak olduğunu, partinin bu temel düstur çerçevesinde yoluna devam ettiğini söyledi.

Bu ilkeden taviz vermedikleri sürece AK Parti'nin Hakk'ın rızasını ve halkın gönlünü kazanmaya devam edeceğini vurgulayan Işık, AK Parti'nin hamurunda dürüstlük, samimiyet, hizmet sevdası ve ihlas olduğunu, onun için girdikleri her seçimden zaferle çıktıklarını kaydetti.

Işık, AK Parti iktidarının 12'nci yılını doldurduğuna dikkati çekerek, "AK Parti, uluslararası güç odaklarının tercihiyle iktidar olmuş bir parti değildir. AK Parti, milletin gönlüne yerleştiği için iktidar olmuş bir partidir. Onun için her birimizin en çok dikkat etmesi gereken şey, milletin gönlünden çıkacak iş yapmamak" diye konuştu.

Türkiye'nin her yükselişinde, tarihin her döneminde enerjisini boşa harcamaya çalışan bazı güç odakları bulunduğunu anlatan Işık, ne zaman sıçrama yakalasa hemen karışıklık çıkarıldığını, bu nedenle ülkenin alması gereken mesafeden geri kaldığını ifade etti.

Işık, Türkiye'nin Birinci Sanayi Devrimi'ni ıskaladığını, 1970'lerde dünya çok hızlı sanayileşirken Türkiye'nin zamanını sağ-sol çatışmalarıyla geçirdiğine işaret ederek, 1930'larda dünya uçak sanayisinde hızla gelişirken Nuri Demirağ'ın 8 uçak yaptığını anımsattı.

"Önce Nuri Demirağ ve ailesinden özür dileyin"

Işık, "O günkü CHP zihniyeti ile bugünkü CHP yönetimi arasında hiçbir fark yok. 'O adam ileride başımıza bela olur, parti kurar, iktidarımızı elimizden alır' diye bilinçli olarak batırdılar. Şimdi kalkmış, dürüstlükten, vatanseverlikten dem vuruyorlar. Siz önce Nuri Demirağ ve ailesinden özür dileyin. Böyle bir kahramanı sadece 'ileride bize rakip olur' diye batıran anlayışın Türkiye'de dürüstlükten, vatanseverlikten dem vurması anlamsız" şeklinde konuştu.

Aynı zihniyetin merhum Necmettin Erbakan "Türkiye sanayileşmeli" derken, onunla alay ettiğini savunan Işık, "Merhum Erbakan'ın fikirleriyle değil de takkesiyle, takunyasıyla, havlusuyla, maalesef kıldığı namazla, aldığı abdestle uğraştılar. Şimdi de aynı adamlar bize Güney Kore'yle Türkiye kıyaslamasını yapıyor. Merhum Erbakan'ın fikirlerine değer verilseydi ve Türkiye o önemli sanayi hamlesini ıskalamasaydı, bugün Güney Kore'den çok daha iyi bir noktadaydı. Almanya'yla rekabet eden bir ülkeydi" ifadesini kullandı.

Işık, son 12 yılda eskinin eksikliklerini tamamlarken, diğer tarafta da gelecek için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Türkiye, artık bu 12 yıllık başarılarının üzerine bu zeminde yeni bir sıçrama yapacaktır. İşte Türkiye'nin bu sıçrama zemini bilim, sanayi ve teknoloji olacaktır. Bizler çocuklarımıza fatura bırakmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim aldığımız mirasın eksikliklerini, gediklerini tamamlayıp gençlerimize çok daha güçlü ülke bırakmak görevimiz. Bunun da ön şartı Türkiye'nin istikrarının devam etmesidir. Bu açıdan 2015 seçimleri çok kritik. 2015'te Türkiye'nin istikrarının güçlenerek devamı halinde Allah'ın izniyle göreceksiniz Türkiye, 2023 hedeflerine çok rahatlıkla ulaşacak." - Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title