Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Arzumuz, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve ailelerinin daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Arzumuz, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve ailelerinin daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi" dedi.

Işık, Kocaeli Valiliğince düzenlenen şehit ve gazi yakınları iftar programında yaptığı konuşmada, son 100 yılını acılarla geçirmiş bir milletin evlatları olduklarını söyledi.

Balkan, Birinci Dünya ve Kurtuluş Savaşları sürecinde, ailesinde şehit bulunmayan bir kişinin olmadığını ifade eden Işık, o dönemde yapılan mücadelenin Türkiye'de hürriyet ve bağımsızlığı sağladığını kaydetti.

Işık, "Son dönemde ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden teröre karşı mücadele sırasında verilen şehitlerimiz, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli güzümüz oldu" diye konuştu.

Gazilerin o dönemki mücadelesinin, bugün ülkenin birlik ve beraberliğinin güvencesi olduğuna işaret eden Bakan Işık, "Ülkemizin bu noktada verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevi. Onun için şehitlerimizi ne kadar sık anarsak o kadar faydalıdır. Gazilerimize ve şehit ailelerimize ne kadar itibar edersek o kadar yerinde ve doğrudur. Bunun için bizim en önemli vazifemiz, sizlerin kendiniz yalnız hissetmemenizi sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

İktidara geldikleri günden bu yana şehit ailelerini maddi ve manevi anlamda yalnız bırakmamak, acılarını paylaşmak ve problemlerini çözmek için gayret gösterdiklerini anlatan Işık, bu alanda yapılan çalışmaları ve yenilikleri katılımcılara anlattı.

"Şehit aileleri ve gazilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için gerekeni yapacağız"

Işık, işini kurmak isteyen şehit yakınları ve gazilere KOSGEB aracılığıyla sağladıkları yüzde 10'luk avantajı, yüzde 20'ye çıkardıklarını belirterek, "Arzumuz, şehit yakınlarımızın daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi, arzumuz gazilerimizin ve ailelerinin daha iyi şartlarda hayatını sürdürmesi. Şüphesiz bunların hiçbirini yeterli görmüyoruz. Bu yapılanları bir görev olarak addediyoruz, gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içinde olacağız. Bu vatana canlarıyla, vatanın birlik ve beraberliğiyle katkı sağlamış şehit ailelerimizin ve gazilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

En önemli önceliklerinin, şehit ailelerinin sayısının artmaması olduğunu ifade eden Işık, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek bayrak anlayışıyla Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması, Türkiye'de kardeşliğin kalıcı olarak tesis edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Işık, arzularının bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da insanların bu vatanda kardeşlik ve huzur içinde yaşamasını temin etmek olduğunu belirtti. Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktada mayamızdaki kardeşlik hamurunu daha iyi yoğurmak bizim görevimizdir. Bununla ilgili olarak da dışarıdan hangi fitne sokulmaya çalışılırsa çalışılsın, hangi emeller ülkemizin üzerinde güdülmeye çalışılırsa çalışılsın, bizim bunlara vereceğimiz en önemli cevap, birlik, beraberlik ve kardeşlik cevabıdır. Eğer bu ülke birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sürdürürse önünde hiçbir engel tanımaz, hiçbir engel bu ülkenin ilerleyişini durduramaz. Şehit ailelerinin de inanıyorum ki en büyük özlemi ülkenin güçlü şekilde yoluna devam etmesidir. Bunun gayretiyle bugüne kadar çalıştık, bugünden sonra da önümüzdeki süreçte kurulacak yeni hükumetle birlikte bu gayret durmadan ve aksamadan devam edecek."

Türkiye'nin "ateş çemberinin" içinde bulunduğu anlatan Işık, "Maalesef etrafımızdaki bütün ülkelerde sıkıntı ve kargaşa var. Bütün amacımız ve gayretimiz, Türkiye'nin bu ateş çemberinden sağ salim kurtulmuş olması. Bölgemizde istikrar ve huzurun bir an önce sağlanması. Birileri bir takım hesapları yapıyor olabilir. Birileri bölgenin tekrar şekillenmesi için hesaplara girebilir. Ama bizim inancımız, Türkiye'ye rağmen bölgede hiç kimse oyun kuramaz. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye'ye rağmen bölgede kim oyun kurma hesabı yaparsa inanıyorum ki o hesapları başlarına geçecektir" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, tüm şehitleri ve silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ü rahmetle andı.

Devletin varlığı için şehit ve gazi olan kahramanlar sayesinde geleceğe güvenle baktıklarını ifade eden Güzeloğlu, kendilerine hizmet vermekten onur duyduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Fikri Işık Türkiye Yerel Haberler

title