Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin istikrar sağlandığı dönemlerde büyüdüğünü belirterek, "Türkiye ne zaman koalisyon dönemlerine geri döndüyse, Allah korusun maalesef yerinde saydı, patinaj yaptı, hatta geri gitti" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin istikrar sağlandığı dönemlerde büyüdüğünü belirterek, "Türkiye ne zaman koalisyon dönemlerine geri döndüyse, Allah korusun maalesef yerinde saydı, patinaj yaptı, hatta geri gitti" dedi.

Bir restoranda Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği (KADER) üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Işık, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar hep eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını söyledi.

İzmit'in içinden geçen hızlı treni kuzeye kaydıracaklarını anlatan Bakan Işık, şu andaki demiryolunun şehir içi ulaşımını, İstanbul-Adapazarı arasındaki trenlerin daha sık çalışacağı ve banliyönün olacağı bir hale getireceklerini ifade etti.

Üçüncü köprü çalışmalarına da değinen Bakan Işık, "Dünyanın en geniş köprüsü. 10 şeritli bir köprü. 8 şeridini lastikli arabalar kullanacak,  şu anda inşa ediliyor, bu senenin sonunda inşallah bitecek olan 2 şeridinden de raylı sistemle, yani hızlı tren ve normal tren kullanacak" diye konuştu.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yılın başında tamamlanacağını, Marmaray'ın yanındaki Avrasya tünelinin de 2016'da bitirileceğini bildiren Işık, "Buna da karşı çıkacaklardı ama fark etmemişler, boğazın altında olduğu için" değerlendirmesinde bulundu.

-"2016'da ilk yerli elektrikli lokomotifi raylarla buluşturacağız"-

Dünyanın ilk 3 katlı tünel geçişinin, yine Boğaz'ın altına yapıldığını, üst ve alt katından lastikli arabaların, ortasından da raylı sistemlerin ve trenlerin geçeceğini aktaran Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye artık bu işleri yapar oldu. Artık Türkiye dünyanın 'ilk'lerini ve 'en'lerini yapan bir ülke konumuna geldi. 2016'da inşallah ilk yerli elektrikli lokomotifi de raylarla buluşturacağız. Hedefimiz 2020'de sizlerin gönül rahatlığı ile kullanacağınız kaliteli, konforlu, emniyetli ve ekonomik bir yerli otomobili, bir Türk markasını sizlere sunabilmek. Bunun için çalışıyoruz. Bu ülke ne üretebiliyorsa yerli imkanlarla üretmek durumunda. Artık kendi teknolojimizi, kendimiz üretmek durumundayız. Düşük kalorili linyit kömüründen dizel üreten teknolojiyi geliştirdik. Deneme için tesisimizi kuruyoruz. Türkiye artık daha az petrol ithal edecek. Türkiye'nin cari açığı azalacak."

-"Bu hizmetler Türkiye'nin kazandığı istikrar sayesinde oldu"

İlk yerli teknoloji ile üretilen rüzgar türbinini bu ay içerisinde Beykoz'da dikeceklerini, güneş enerjisini yerli teknolojiyle üretmek için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Işık, artık Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke konumuna geldiğini vurguladı.

Tüm bunların Türkiye'nin kazandığı istikrar sayesinde olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye, ne zaman istikrar kazandıysa büyüdü. Türkiye ne zaman koalisyon dönemlerine geri döndüyse, Allah korusun maalesef yerinde saydı, patinaj yaptı, hatta geri gitti. Yarın bir tercihte daha bulunacaksınız. Bu tercihiniz Türkiye'nin ya tek başına güçlü şekilde iktidara devam etmesi, istikrarın sürmesi şeklinde olacak, ya da tekrar bir koalisyon olacak. Bu noktada tercih sizin. Biz size güveniyoruz. Biz bugüne kadar millet iradesini savunduk, milli iradeyi savunduk. Sandıktan ne çıkarsa başımızın üzerindedir. Hangi tercihi yaparsanız bizim için başımızın üzerinde."

Programa Işık'ın yanı sıra KADER Başkanı Mikail Kalyoncu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title