Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaelispor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesine ilişkin, "Kocaelispor'un şu anki borç yüküyle devralınmasının ve yürümesinin çok mümkün olmadığı kanaatindeyiz ancak bir anonim şirketle Kocaeli'nin tekrar futbolda hatta sadece futbolda değil diğer spor branşlarında iddialı bir hale gelmesi mümkün" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli spor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesine ilişkin, "Kocaeli spor'un şu anki borç yüküyle devralınmasının ve yürümesinin çok mümkün olmadığı kanaatindeyiz ancak bir anonim şirketle Kocaeli'nin tekrar futbolda hatta sadece futbolda değil diğer spor branşlarında iddialı bir hale gelmesi mümkün" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaelispor Kulübü Başkanı Nebil Uzun ve Körfez Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Şendoğan ile İzmit'te bir otelde görüşen Işık, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yeşil-siyahlı kulübün uzun süredir borç batağında yüzdüğünü, gelinen noktada 100 milyon lirayı aşan borcu bulunduğunu söyledi.

Takımın matematiksel olarak Bölgesel Amatör Lig'e düşmesinin kesinleştiğini hatırlatan Işık, "Bunu arzu etmezdik. Bu borç, taşınabilecek bir yük değil ama Türkiye'nin üretiminin kalbi olan bu şehir, bir Süper Lig takımını hak ediyor, bir Süper Lig takımına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Işık, kentin Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden bir takıma sahip olması için şehrin bütüncül yaklaşımla hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bunun mevcut kulüp yapısıyla olmasının mümkün görünmediğine değinen Işık, şöyle devam etti:

"Yani şu anda 'Alalım Kocaelispor'u, tekrar Süper Lig'e çıkaralım', çok mümkün olmayan bir proje fakat bu şehrin de bir Süper Lig takımı olmalı. 33 bin kişilik muhteşem bir stat yapılıyor ve önümüzdeki iki yıl içinde hizmete girecek. Biz de Sayın Başbakanımızın Kocaeli mitingi vesilesiyle bu konuyu görüşmüştük. Kendisinin talimatları doğrultusunda bir ön hazırlık yapmıştık. Bugün de bir yol haritası belirlemek açısından bir toplantı yaptık. Toplantıda, Kulüp Başkanı Nebil Uzun, mevcut durumu ortaya koydu. Gördüğümüz şu; Kocaelispor'un şu anki borç yüküyle devralınmasının ve yürümesinin çok mümkün olmadığı kanaatindeyiz ancak bir anonim şirketle Kocaeli'nin tekrar futbolda hatta sadece futbolda değil diğer spor branşlarında iddialı bir hale gelmesi mümkün. Bunun da Kocaelispor'la bağı olmayan bir başka şirketle yapılması mümkün. Şu anda aldığımız kararla bunun hukuki altyapısına bakacağız."

- Körfez Futbol Kulübü ile ilgili seçenek

Kocaelispor ile ilgili önceliklerinin Körfez Futbol Kulübü olduğuna işaret eden Işık, bunda sorun oluşursa diğer alternatifleri değerlendireceklerini anlattı.

Yerel seçimlerden önce verdikleri sözün arkasında olduklarına dikkati çeken Işık, "Kocaeli, bir Süper Lig takımını hek ediyor ve biz stadyum bitene kadar bir Süper Lig takımı oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu yaparken de ülkemizin mevzuatına uygun hareket edeceğiz" diye konuştu.

Işık, şu anda Kocaelispor ile ilgili en büyük sorunun, güven olduğuna işaret etti.

Kimsenin, Kocaelispor'a aktarılan kaynaktan dolayı mutmain olmadığını dile getiren Işık, "Hiç kimse, kaynakların doğru kullanıldığına yönelik bir gönül ferahlığı içinde hareket etmiyor. Dolayısıyla bu şehir bir Süper Lig takımına kavuşacaksa ilk olması gereken, güven unsurunu tesis etmek. Herkesin güveneceği yepyeni bir yapıyı oluşturmak durumundayız ve burada açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik, yeni oluşturulacak yapılanmanın temeli olacak. Bu şehirde üreten, bu şehirde yaşayan insanların güvenini boşa çıkarma hakkımız yok" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Ercan Topaca Fikri Işık Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title