Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili verdikleri oy hedefini aştıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gelecek dönemde vatandaşın verdiği oyun, seçim düzeninden dolayı iptal edilmesine sebep olan düzenlemenin gözden geçirilmesi gerekir. Vatandaşın verdiği oyun, partisine yazılmasının sağlanması, önemli önceliklerden olmalı. Arkadaşlarımızla temel öncelikleri gözden geçirerek istişare edeceğiz" dedi.

İlçe başkanları ve belediye başkanlarıyla İzmit'teki bir restoranda yaptığı toplantıda konuşan Işık, seçim öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili verdikleri oy hedefini aştıklarını söyledi.

Yaklaşık 45 bin 439 oyun Kocaeli'de geçersiz olduğunu ifade eden Işık, seçimlerde geçersiz oy yüzdesinin diğer seçimlere göre yüksek olması nedeniyle hedefi daha da aşamadıklarını kaydetti.

Işık, gelecek dönemde vatandaşın verdiği oyunun seçim düzeninden dolayı iptal edilmesine sebep olan düzenlemenin gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Vatandaşın verdiği oyun partisine yazılmasının sağlanması önemli önceliklerden olmalı. Arkadaşlarımızla temel öncelikleri gözden geçirerek istişare edeceğiz. AK Parti'nin belediyecilik anlayışını tekrar değerlendireceğiz. Çünkü AK Parti belediyecilikte ortaya koyduğu iddia nedeniyle iktidar olmuş bir partidir. Bizde seçimlerin kazanmaktan daha önemli olan, belediyecilik anlayışımızın kentimize en iyi şekilde yansıtılmasıdır" ifadesini kullandı.

Bakan Işık, seçim sonuçlarının 2 temel özelliği ortaya koyduğunu vurgulayarak, bunlardan ilkinin seçimlere katılımın yüksek gerçekleşmesi olduğunu söyledi. "Önümüzdeki seçimlerde iptallerle ilgili gerekli tedbirleri alacağız" "Yaklaşık yüzde 90 katılımın olduğu bir seçim sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok nadir, demokrasilerde nadir görülen bir seçimdir" diyen Işık, katılımın bu kadar yüksek olduğu bir seçimin fazla yaşanmadığını kaydetti.

Işık, diğer bir özelliğin ise iptal oylarının seçimde çok fazla görüldüğüne dikkati çekerek, "Özellikle muhtarlık pusulasıyla diğer 3 pusulanın yanlışlıkla aynı zarfa konulması ve bunların iptal sebebi sayılması noktasında her zaman yaşadığımız iptal oranlarından daha fazla bir iptal oranıyla karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki süreçte parti genel merkezimizle ve diğer siyasi partilerimiz de bu konuyu en güzel şekilde değerlendirecek ve aynı iptallerin önümüzdeki seçimlerde yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaktır" şeklinde konuştu.

"Siyaseti dizayn etmeye çalışanların, bu sonuçları çok iyi irdelemesi gerekir" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye'nin demokrasi tarihindeki en önemli ve zor seçimlerinden birinin yapıldığını vurgulayarak, "Demokrasi üzerinde kurulmak istenen vesayetin ortadan kaldırılması ve kurulmaması konusunda çok çetin bir mücadelenin olduğu seçimi geride bıraktık. AK Parti olarak seçimden yüzümüzün akıyla çıkmış olmamız, milletimizin güveniyle seçimden çıkmış olmamız, demokrasi ve siyaset kurumu üzerinde kurulmak istenen vesayet girişimini boşa çıkarmış olmamız, hem partimiz hem de demokrasimiz açısından son derece önemli bir kazanım" diye konuştu.

Seçim atmosferinin taşıması gereken argümanların dışında şantaj ve montajların da kullanıldığını bir dönemi yaşadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ama bunların hiçbirisine halkımızın itibar etmediğini sandıkta görmüş olmak bizi mutlu etti. Biz halkımızın bu tip iftira ve argümanlara itibar etmeyeceğini aslında baştan beri biliyorduk ancak bunların bütün siyaset kurumu tarafından görülüyor olması, Türkiye'nin çok önemli bir kazancıdır. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonların halkın tercihini negatif etkile bırakın aksine halkın önemli şekilde kızgınlığını ve öfkesini kazandığını sandıklarda görmüş olduk. Bu açından zor bir seçim dönemi geçti ama demokrasimizin ne kadar oturduğunu ve kurumsallaştığını gösteren önemli bir seçimi yaşadık. Ben bu sonucu ortaya koyan demokrasiye, partimize ve özelde de Başbakanımıza sahip çıkan halkımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten bu seçimlerin kazananı milletimizdir. Seçimlerin kaybedeni de bunları oturup düşünmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Yani bugün mutlaka CHP, MHP, BDP, HDP ve paralel yapı bu sonuçları mutlaka irdelemesi gerekiyor. Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalışanların bu sonuçları çok iyi irdelemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Seçimin parti olarak kazananın AK Parti olduğunu dile getiren Işık, bugün yeni dönemi konuşup seçim sonuçlarını değerlendireceklerini ifade etti. Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title