Haberler

"62. Hükumet Programımızda Üretime Yoğun Bir Yer Ayırdık"

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "62. hükumet programımızda üretime yoğun bir yer ayırdık." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "62. hükümet programımızda üretime yoğun bir yer ayırdık. Özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasında çok ciddi çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz, inşallah 2023 hedeflerini yerli, yenilikçi ve yeşil üretimle yakalamak" dedi.

Bakan Işık, Vali Ercan Topaca'yı ziyaret etti. Işık, burada yaptığı konuşmada, Hatay'ın, Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yeni üretim alanlarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"62. hükümet programımızda üretime yoğun bir yer ayırdık. Özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasında çok ciddi çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz, inşallah 2023 hedeflerini yerli, yenilikçi ve yeşil üretimle yakalamak. Bu açıdan Türkiye'nin büyük üretim alanlarına ihtiyacı var. Bu alanların tespiti noktasında yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde de özellikle Hatay Hassa bölgemizde Amanos Tüneli de şu anda projeleri bitme noktasında. Tünellerin inşa faaliyetine başlanmasıyla birlikte Hassa bölgesinde bir büyük üretim merkezi oluşturma arzumuz var. Bununla ilgili önümüzde hukuki başka bir engel olmazsa böyle bir arzumuzu hayata geçirmek için çalışma yapıyoruz. Bugün bizzat helikopterle bölgede incelemede bulunduk."

Hatay'ın potansiyelinin çok yüksek olduğunu, önümüzdeki süreçte, bir engel, sorun çıkmazsa büyük üretim alanlarından birinin buraya kurulması halinde kentin çok daha büyük bir sıçrama yapacağını aktaran Işık, 2023 hedefleri noktasında Hatay'ın kilit bir il olacağını kaydetti.

Vali Topaca da Bakan Işık'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, kentle ilgili bilgi verdi.

Ziyarette Bakan Işık'a, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ile Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve AK Parti İl Başkanı Murat Genco da eşlik etti. - Hatay

Kaynak: AA / Politika

Ercan Topaca Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title