Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Gümüşhane'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "11 yıllık verilen mücadelenin sonunda milletimiz de devletimiz de namerde muhtaç değil, artık kendi yağıyla kavrulan bir Türkiye var, artık kendi ihtiyacını gören bir Türkiye var, artık kendi ekonomisi için de sosyal politikaları için de dış politikası için de sadece ve sadece kendi karar veren bir Türkiye var" dedi.

Işık, partisinin Aydın Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların 2002 yılındaki seçimlerden önceki durumu hatırlaması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"IMF para vermezse emeklinin, memurun maaşı ödenemiyordu. Türkiye'ye IMF'nin en alt düzeydeki memuru geldiği zaman bakanı fırçalardı. Şimdi memlekette IMF başkanının adını bilen var mı. Çünkü artık ihtiyaç yok. Türkiye'nin siyasi istikrarı ile IMF'ye kuruş borcumuz kalmadı. Bu millete bu yakışır. Bu millete namerde muhtaç olmak yakışmaz ama milliyetçiyim diyenler bu milleti namerde muhtaç etti. 11 yıllık verilen mücadelenin sonunda milletimiz de devletimiz de namerde muhtaç değil. Artık kendi yağıyla kavrulan bir Türkiye var, artık kendi ihtiyacını gören bir Türkiye var artık kendi ekonomisi için de sosyal politikaları için de dış politikası için de sadece ve sadece kendi karar veren bir Türkiye var. Bunu vatandaşlarımız sağladı. Çünkü demokrasilerde önemli olan millet iradesidir. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Bu ülke, hakimiyetin millette olmadığı dönemlerde çok büyük acılar ve sıkıntılar çekti. Güney Kore şaha kalkmışken biz faiz lobisi altında ezildik. Dünya üretim yaparken biz rant ekonomisine teslim olduk. Türkiye artık üreten, yatırım yapan, güçlü ihracat yapan bir ülke ama bunları da yeterli görmüyoruz. Ülkemizi 2023 yılında Allah'ın izniyle dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapacağız."

Türkiye güçlendikçe, Türkiye'ye yönelik operasyonların arttığını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Bu ülkede birçok darbe senaryosu gördük, maalesef seçimlerden birkaç ay sonra partiye kapatma davası açılmasını gördük. Maalesef sokak eylemleri ile siyasete pranga vurulmaya çalışıldığını gördük ama 17 Aralık'ta yapılan kadar sinsice, haince bir tuzak görmedik. Bu çok önemli. 11 yıllık iktidar döneminde nüfus başına Türkiye'de en çok yatırımı alan illerin başında Gümüşhane geliyor. Gümüşhane bu yatırımı nasıl aldı, istikrar ve güçlü ekonomi sayesinde aldı. Bu ülke düne kadar faize verdiği paraları şimdi Gümüşhane'ye veriyor. Bu ülke daha düne kadar banka hortumcularına verdiği parayı Zigana'da yeni bir tünel için veriyor.

Türkiye sadece kendi içinde kalmadı. Türkiye güçlendikçe, kendine geldikçe, sadece kendi iç kalkınmasıyla yetinmedi. Orhun Abideleri'nden Kosava'ya, Somali'den Filipinler'e kadar bütün ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu. Bu birilerini çok rahatsız etti. Niye, Türkiye eğer kendi ayakları üzerinde durursa, bu bölgede söz sahibi olur. Bölgede söz sahibi olursa bizim bölgedeki menfaatlerimiz tehlikeye girer diye. Bunun için başladılar operasyonlar çekmeye. Gezi olaylarını gördük. Milletimiz bu oyunu görür görmez müdahaleyi yaptı. Sayın Başbakanımızın arkasında dimdik durduk. Oyunu yapanların tamamının oyunu başlarına geçti. Gezi olaylarını atlattığımız bir dönemde 17 Aralık'ta bir operasyon geçirdik. Adı yolsuzluk operasyonu. Allah aşkına bir iktidar yolsuzluk yapacaksa bunu seçime 3 ay kala mı yapar. 10 yıl 9 aydır hiç sesini çıkarmayan bir grup ne oldu da 3 ayda bir anda 'yolsuzluk var' diye bağırmaya başladı. Hesap farklı."

-"Bu oyunu bozacağız"

Bakan Işık, "yolsuzluk yapılan ülkede bu kadar yatırım yapılır mı" diyerek, şunları ifade etti:

"Yolsuzluk kanser gibidir. Vücudu günden güne eritir, günden güne vücudu düşürür. Bir günde küt diye öldürür. Bu nasıl yolsuzluk ki Türkiye her geçen gün güçleniyor, bu nasıl kanser ki vücudu daha da güçlendiriyor. Olay yolsuzluk değil, olay Türkiye'nin güçlenmesini, gelişmesini istemeyen güçlerin, maalesef bugüne kadar canımız dediğimiz insanları taşeron olarak kullanarak Türkiye'ye operasyon yapmasıdır. Bu oyunu bozacağız, bu oyunu 30 Mart'ta bozacağız. Biz Türkiye'de bilim, sanayi, teknoloji güçlensin diye gece gündüz çalışıyoruz, birileri de çalışıyor, birileri de montaj kaset üretmek için çalışıyor. Biz bilimi, sanayiyi, teknoloji kullanarak ülkeyi kalkındıralım diyoruz, birileri teknolojiyi kullanarak Tayyip Erdoğan'ı yemeye çalışıyor. Menderes rahmetli şehit edildi. Ondan sonra bu ülke için çalışan liderlerin başına ne geldi biliyoruz ama biz inanıyoruz ki bu aziz millet Tayyip Erdoğan'a yapılan bu operasyona 30 Mart'ta 'dur' diyecek. Tayyip Erdoğan'a yapılan bu oyunu 30 Mart'ta boşa çıkaracak."

-"Yargı eliyle hükumete müdahale etmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz"

Işık, Rahşan affıyla kurtulmuş bir muhalefet lideri olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

"Bir muhalefet lideri, 'siz AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızda' diyor. Çek o kirli ellerini milletin yakasından. Biz senin elini milletin yakasında istemiyoruz. Yolsuzluktan bahset Türkiye Cumhuriyetinin en büyük yolsuzluk dosyasında, Yuvacık Barajı dosyasında Yargıtay'ca mahkum edilmiş ancak zaman aşımı dolayısıyla ceza almamış birini getirip belediye başkan adayı yapacaksın. Ondan sonra ben dürüstüm diyeceksin. Sen önce kendini temizle, sen önce kendi tarihini temizle, sen önce yolsuzluğa bulaşmış kişilerin hesabını sor. AK Parti bugüne kadar yolsuzlukla da yoksullukla da yasaklar da mücadele ede ede geldi. Her dönemde yolsuzluğa karışmış insanlar olabilir ama onların yeri yargıdır. Yargıda herkes gider hesabını verir. Fakat siz yolsuzluk görüntüsü ile hükumete operasyon yaparsanız kimse buna 'evet' demez. Hiç kimsenin yargı eliyle hükumete müdahale etmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz."

Aday tanıtım toplantısına AK Parti Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, adaylar ve partililer katıldı.

Bakan Işık daha sonra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Fikri Işık Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title