Haberler

Sanayi Bakanı: Koalisyon Gelişmiş Demokrasilerde Olur Bizde O Kültür Yok

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gelişmiş demokrasilerde koalisyonlarla da istikrar sağlanır ama Türkiye'de koalisyon kültürü yok." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, koalisyonların demokratik ülkelerde işlevsel olduğunu vurgulayarak Türkiye'de ise koalisyon kültürünün olmadığını söyledi.

İzmit'teki bir restoranda kanaat önderleriyle bir araya gelen Işık, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en güzel kentlerinden birinde yaşadıklarını söyledi. Bu güzelliklerin gelecek nesillere ulaşması için gayret gösterdiklerini ifade eden Işık, kentin gri değil, yeşil bir şehir olmasını büyük oranda sağladıklarını dile getirdi. Işık, Kocaeli'nin sadece sanayi değil, bilim ve teknoloji kenti olmasının sağlanacağını vurgulayarak, buna yönelik yapılan çalışmaları aktardı.

"BİZDE KOALİSYON KÜLTÜRÜ YOK"

1 Kasım seçiminden güçlü bir hükümet çıkmasının Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu belirten Işık, "Şu anda 1 Kasım seçimlerinde Türkiye için istikrar havanın oksijeni kadar önemli. 'İstikrar sadece tek partiyle mi olur' derseniz, gelişmiş demokrasilerde koalisyonlarla da istikrar sağlanır ama Türkiye'de koalisyon kültürü yok" değerlendirmesinde bulundu.

"KOALİSYON İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK"

Bakan Işık, 7 Haziran seçiminden sonra koalisyon kurulması için çok çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Sağlıklı demokrasilerde iktidarın bir alternatifi olmaz. Sağlıklı demokrasilerde iktidarın en az iki veya daha fazla alternatifi olur. Bir parti başarılı olmazsa diğer partinin iktidara gelme şansı olur. Ama AK Parti dışında bu iktidarı sağlayabilecek başka bir parti de yok. En yakın partinin AK Parti'yle arasındaki oy farkı neredeyse yarı yarıya. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar alternatifi bir parti haline gelebilseydi. Keşke politikalarını herkese güven veren bir anlayışla toplumun bütün kesimini kucaklayan bir anlayışla yenileyebilseydi. Keşke CHP, milletin meselelerine samimi çözümler üreten bir anlayışı geliştirebilseydi. Bu demokrasimiz için çok sağlıklı olurdu ama bu olmadı. Bizim sizden, Kocaeli'den ve Türkiye'den talebimiz, önümüzdeki riskleri yönetebilecek güçte bir siyasi iradenin sandığa yansıması, güçlü ve istikrarlı bir hükümetin önümüzdeki süreçte sandıktan çıkabilmesidir."

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

KONYA KONYA:

Geliştirseydin

5
0
yanıtYanıtla
KONYA KONYA:

13 yıldır iktidardın

5
0
yanıtYanıtla
!!!!!:

Çok doğru söylemiş. Burası olsa olsa demokratik koyun devleti. Burada evden camiye camiden eve. Evde de her TV kanalında RTE nin elinde 7 Haziran seçim öncesi olduğu gibi elinde Kürtçe Kur''an-ı Kerim meali ile dolaşırken ve benzeri yayınları izleyeceksiniz. Sahi onların akibeti he oldu bu arada? Tek başına gelemeyince AKP dağıtımı durdurdu mu?

5
0
yanıtYanıtla
metehan:

Türkiyenin dört bir yanındaki akkoyunlulari görüp konuştukça anlıyorum ki Erbakan hoca ne büyük adam ne büyük zekaymis açın videolarida bakın siyonizme nasıl hizmet ettiğinizi bir görün

3
0
yanıtYanıtla
KONYA KONYA:

Sen ve senin partin 13 yıl demokrasiyi getirceğinize yolsuzluk yaptınız.Bir insan ömrü kadar iktidardaydınız ve yine şikayet eden siz.Hemde en güçlü hükümetle.

3
0
yanıtYanıtla
radarlı:

LAN NE KOMİK SÖZLER BUNLAR

3
0
yanıtYanıtla
KONYA KONYA:

Ya 14 yıl kim

3
0
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Bizdede var. . Sadece Akp, de yok. Rte hazmedemedi. . . .

3
0
yanıtYanıtla
halkız biz:

CHP HER TÜRLÜ BÖLÜNMEYE VE BÖLÜCÜLÜĞE KARŞIDIR. ALEVİ SUNNİ TÜRK KÜRT AYRIMI YAPMAZ HER VATANDAŞIMIZ EŞİT YURTTAŞTIR. CHP DİYOR Kİ EMEKLİLERE İKİ MAAŞ BAYRAM İKRAMİYESİ, ASGARİ ÜCRET NET 1500 TL, DEVLETTEN HER NE İSİM ALTINDA ÖDENİRSE ÖDENSİN HİÇ BİR HANENİN GELİRİ 720 TL ALTINDA OLMAYACAK , EVİNDE ENGELLİ ÇOCUĞUNA BAKAN ANNEYE DEVLET NET 720 TL ÖDEYECEK.

3
0
yanıtYanıtla
KONYA KONYA:

Demokrasiyi

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title