Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, koalisyon kurma çalışmalarına ilişkin, "Arzumuz sürdürülebilir bir koalisyon hükumetini kurmak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, koalisyon kurma çalışmalarına ilişkin, "Arzumuz sürdürülebilir bir koalisyon hükumetini kurmak. Hiçbir kırmızı çizgiyle diğer partilere gitmiyoruz. Hiçbir partinin de bize kırmızı çizgiyle yaklaşmasını istemiyoruz" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın İzmit ilçesinde düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Işık, Türkiye genelindeki AK Parti'nin yaşadığı oy kaybının muhasebesini yaptıklarını söyledi.

Işık, nerede hata yaparak tek başına iktidar olamadıklarını da değerlendirdiklerini vurgulayarak eksiklikleri tespit ederek bunların giderilmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Türkiye'de 7 Haziran'da AK Parti'nin yüzde 41'lik bir oy oranıyla seçimden çıktığını hatırlatan Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Bu demokrasilerde önemli bir başarı ama bu rakam bize tek başına iktidar olma yetkisini tanımadı. Şimdi bir koalisyon çalışmasını yürütüyoruz. Hedefimiz ülkemizi bir an önce yeni hükumete kavuşturmak. Arzumuz sürdürülebilir bir koalisyon hükümetini kurmak. Hiçbir kırmızı çizgiyle diğer partilere gitmiyoruz. Hiçbir partinin de bize kırmızı çizgiyle yaklaşmasını istemiyoruz. Ama bu 'bizim hiçbir ilkemizin ve önceliğimizin olmadığı, tek önceliğimizin hükumeti kurmak olduğu' anlamına da gelmez. Elbette AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar savunduğu temel ilkeleri var. Bu ilkeler, hükümet olmak uğruna önceliklerimizden taviz verecek değiliz ama uzlaşmanın bir sanat olduğu bilinciyle ülkemizin geleceği için fedakarlık yapacağız."

Işık, AK Parti'nin kendi ilke ve prensipleri doğrultusunda, diğer partilerle uzlaşarak bir hükumet kurmasının temel önceliği olduğuna işaret ederek "Bunu yapabilirsek inşallah hükumet bir an önce kurulmuş olur. Eğer bu başarılamazsa, o zaman tekrar emaneti millete iade etmek bizim için bir vecibedir. Bu nokta da teşkilatlarımız hem hükumetin kurulmasına hem de bir seçimin tekrarlanmasına hazır olmak durumundadır" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Bakan Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, milletvekilleri ve belediye başkanları, partililerle bayramlaştı.

Kaynak: AA / Yerel

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title