Haberler

Yerli Otomobil 100 Km'yi 3 Liraya Gidecek

Güncelleme:

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili hibrit araca odaklandıklarını ve aracın 100 kilometreyi 3 liraya katedilebileceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda menzili artırılmış seri hibrit araca odaklandıklarını belirterek, aracın şehir içinde ortalama 100 kilometreyi 3 liralık maliyetle katedilebileceğini bildirdi.

Işık, Kanal 7'deki Başkent Kulisi programında yaptığı açıklamada, otomobille şehir dışında akaryakıtla çalışan küçük bir jeneratör aracılığıyla elektrik üretilerek bataryaya aktarılmak suretiyle uzun mesafe yolculuk yapılabileceğini söyledi.

Jeneratörün ihtiyaç duyduğu birkaç litrelik benzin ya da motorinle sürekli seyahatin sağlanacağını ifade eden Işık, yerli otomobille şehir içinde 100 kilometrelik mesafenin 3 liralık maliyetle katedileceğini, yerli otomobilin menzili artırılmış elektrikli hibrit araç olacağını belirtti.

"TÜBİTAK LİDER OLACAK"

Yerli elektrikli otomobilin hem uzun mesafe gidebileceğini hem de çok tasarruflu olacağını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"Şu anda piyasada olan içten yanmalı motorlu en iyi yakıt tasarrufu sağlayan araçlardan ortalama yüzde 40 daha ekonomik olacak. En iyi olana göre yüzde 35-40 tasarruf var, kısacası her durumda avantajlı bir modele yoğunlaştık. Ar-Ge departmanı olacak. Burada TÜBİTAK lider olacak, dizayn ve mühendislik katmanı içinde de TÜBİTAK olacak ama daha çok özel sektör yapacak. Şu anda bunu yapan Türk firmaları ile işbirliği gayretindeyiz. Üretim ve pazarlama tamamen özel sektörde olacak, babayiğit o noktada ortaya çıkacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikri Işık Kanal 7 Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (69)

1938 de uçak yaptıkmobilWeb@haberler.com:

Evet sene 1938 kayseri.uçak fabrikasın da uçak yaptık uçurduk.ürettirmediler.hyundai den tam 20 sene evvel devrim arabasını yaptık,ürettirmediler.rahmetli erbakan 1954 te ilk yerli dizel motoru yaptı.audi a5 ve a6 nın mercedes slk ve a ve c serilerinin dizaynında türklerinde payı var.içimizdeki herşeye karşı çıkan belli bir zümre sussa zaten herşey kendiliğinden olacak ama onları kumanda eden gücü bulmak lazım.ne zaman yerli birşey yapıldığına dair haber yapılsa örgütlenip habere olumsuz yorum yazmayı kendine vazife edinmiş insanların derhal bu oyuna dur demesi lazım..

51
6
yanıtYanıtla
ankaraMobil-ANDROID:

palavraaaaaaaaaa bunlar motosiklet motoru anca yaparlar

11
32
yanıtYanıtla
Mustafa HatipoğullarıMobil-IOS:

Vatan hainimisiniz?neden Türkün en iyisini yapacağına inanmıyorsunuz,yoksa Türkiye Cumhuriyetinin,dışa bağılımlı yaşamasınımı istiyorsunuz.Güçlü bir Türkiye yi ancak Türk olmayanlar istemez.

34
8
yanıtYanıtla
LazmanMobil-IOS:

Maşallah ya araba yapmaya gerek yok zaten yerli araba bu saatten sonra ne kadar piyasada tutunabilirki çok geç kaldık araba üretmeye biz uçak yapalım tank yapalım denizaltı yapalım silah mermi yapalım araba işi ayağa düştü zaten

28
11
yanıtYanıtla
ruscuklu:

Siz once bir bisiklet icad edin sonra arabaya sira gelir, bu palavralari cok duyduk biz

11
25
yanıtYanıtla
offMobil-ANDROID:

3 liraya giderse 30 lira devlet vergi alır net net

33
3
yanıtYanıtla
gariban:

salayin salayin 12 yildir salamakla mesgulsunuz somdilik koyunlar her dedinize inaniyor bakalim ne olacak sonumuz 12 yildir yeni turkiye gazelleri okuya okuya miletin kulani deldi tayip yeni turkiye olamdigigibi eski turkiyeyi ozler olduk sayenizde hashasiler

12
21
yanıtYanıtla
bilincli:

desenize yakitli motor uretecek muhendisimiz yok !!! Bu kakar makina muhendisi ne ise yariyorlar hepsi kayturuk mayturuk egitim sonucu bir araba motoru uretecek tasarlayacak kabiliyetleri yok

15
16
yanıtYanıtla
eyüp ensar nargül:

hemen elestirin 70 yıldır hep yediler zaten bırakında bunlara izin verin milletimizdeki avrupa batı zihniyetini bırakalım artık 70 yıldır laiklik adı altında bizi birbirimize düsürdüler yeter ya

20
11
yanıtYanıtla
kapkara:

hadi hayırlısı biz görmedik belki çocuklarımız görür. . .

24
4
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title