Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

"Türkiye'de sürekli işsizlik rakamları konuşuluyor ama bunun yanında aslında bir de işçisizlik sorunu var" "İşletmelerimiz nitelikli iş gücü bulamamaktan şikayetçi. Bu sorunun çözümü için ticaret ve sanayi odalarının daha fazla inisiyatif alması lazım"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de sürekli işsizlik rakamlarının konuşulduğunu ama bunun yanında aslında bir de "İşçisizlik "sorunu olduğunu belirterek, "İşletmelerimiz nitelikli iş gücü bulamamaktan şikayetçi. Bu sorunun çözümü için ticaret ve sanayi odalarının daha fazla inisiyatif alması lazım" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Işık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) modelinden söz etti.

Yurt dışından gelen konukların OSB modelini yakından görmek istediğini belirten Işık, bu alanların daha da geliştireceklerini aktardı. Işık, OSB'lerin rant alanı olmaktan çıkarılması gerektiğine işaret ederek, buralarla ilgili yeni yasal düzenlemeler yapacaklarını vurguladı.

Yerli üretimin artırılması için yoğun gayret gösterildiğine değinen Işık, bu kapsamda kamu ihalelerinde yerli ürüne artık pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Bakan Fikri Işık, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon devrimi yapması gerektiğine işaret ederek, girişimcilere verilen desteklerdeki sıkıntılardan bahsetti. Bakanlığına bağlı kuruluşlar olan TÜBİTAK ve KOSGEB'in de destek bütçelerini tam olarak harcayamadığından yakınan Işık, buna gerekçe olarak da niteliksiz projeleri gösterdi. Işık, üreticilere, "Kaliteli proje getirin, destekleyelim" diye seslendi.

"KOSGEB yeniden dizayn edildi "

KOSGEB'in yeniden dizayn edildiğinin altını çizen Işık, kurumun krediye aracılık eden yapısından kurtarıldığını ifade etti. Işık, kurumun artık inovasyonu destekleyen, KOBİ'lerin kurumsallaşmasını, kümelenmesini ve rekabetini sağlayan bir hale geldiğini aktardı.

Türkiye'de sürekli işsizlik rakamlarının konuşulduğunu ancak sorunun farklı bir boyutunun olduğunu vurgulayan Işık, Türkiye'de bunun yanında aslında bir de, "İşçisizlik" sorunu bulunduğunu ifade etti. Bakan Işık, işletmelerin nitelikli iş gücü bulamamaktan şikayetçi olduğuna dikkati çekerek, ticaret ve sanayi odalarını göreve çağırdı. Bu soruna daha duyarlı olunmasını isteyen Işık, ticaret ve sanayi odalarının daha fazla inisiyatif alması gerektiğini ifade etti.

"Marmara Bölgesi yüksek teknolojiyle üretsin"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şura toplantısında iş adamlarına bir de teklifte bulundu.

Marmara'nın, nitelikli ve yüksek teknoloji ile üretim yapan bölge olmasını arzuladıklarına değinen Işık, demir-çelik gibi her bölgede üretilebilecek ürünlerin başka bölgelere kaydırılması önerisini sundu. Işık, biyoteknolojiyle üretim gibi nitelikli insan kaynağı gerektiren işletmelerin Marmara Bölgesi'nde bulunması gerektiğini vurguladı.

İş dünyasına seslenen Işık, "Cari açığın inmesi için yeni yatırımlar yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikri Işık Marmara Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title