Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık - 2014 İşsizlik Verileri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada işsizlik oranının yüzde 9,9 olarak açıklandığını belirterek, "Burada iki temel sebep; çevremizde gelişen olayların ihracatımız üzerindeki etkisi işsizlik rakamlarına bir miktar yansıdı.

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada işsizlik oranının yüzde 9,9 olarak açıklandığını belirterek, "Burada iki temel sebep; çevremizde gelişen olayların ihracatımız üzerindeki etkisi işsizlik rakamlarına bir miktar yansıdı. Diğer faktör, işgücüne katılım oranı son yıllarda hızla artıyor" dedi. Işık, "Geçen Aralık ayından bu yıl kasım ayına kadar 2 milyon 12 bin gencimiz çalışma hayatına katılmış, bu son derece önemli bir rakam ve bizim ölçeğimizdeki hiçbir ülkede olmayan bir rakam. ve biz bu gençlerimizin 1 milyon 413 bin tanesine iş bulmuşuz. Bu yüzde 5 gibi ulaşılması güç bir rakam ama işgücüne katılım daha fazla arttığı için de maalesef işsizlik rakamlarında bir miktar artış gözlüyoruz" ifadesini kullandı. .

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title