Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Hatay'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ihracat ve istihdam potansiyeli ile Türkiye açısından çok önemli bir sektör olan mobilyacılıkta arge merkezleri gibi tasarım merkezlerini de destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığı ile ilgili çalışmalar arasında yer alan ve yapımı devam eden Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bakan Işık, basına kapalı olarak yapılan toplantıda yetkililerden inşaat ile ilgili bilgi aldı.

Toplantı çıkışında açıklama yapan Bakan Işık, mobilya sektörünün Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu, bakanlıkları açısından da birkaç özelliği olduğunu söyledi.

Mobilya sektörünün en önemli özelliklerinden bir tanesinin fazla istihdam sağlaması olduğunu belirten Bakan Işık, "Bu sitemizde bittiği zaman, tam anlamıyla faaliyete geçtiği zaman 10 bine yakın insanımız iş imkanına kavuşacak. Dolayısı ile bu bizim açımızdan son derece önemli. Mobilya sektörünün bir başka özelliği ise, yerlilik oranı en yüksek sektörlerden bir tanesi mobilya sektörü. Türkiye'de ara malı ithalatının yüzde 70'lerde olduğu bir dönemde, mobilya sektöründe yerlilik oranının yüzde 80'nin üzerinde olması, mobilya sektörünün önemini bir kez daha vurgulama noktasında bize güç veriyor"dedi.

Mobilya sektörünün ihracat açışından da Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan biri olduğunu kaydeden Bakan Işık," Tabi ki ihracat alanında da en güçlü olduğumuz alanlardan biri, potansiyel olarak güçlü alanlardan biri yine mobilya sektörü. Bütün bunları birleştirdiğiniz zaman Türkiye'de mobilya üretmek istiyorum diyen insanlara, birlikte hareket etmek istiyorum diyen insanlara destek vermek bizim görevimiz. Hele bu talep mobilyanın anavatanı diyebileceğimiz Hatay'dan geliyor ise buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Burada arkadaşlarımızdan istediğimiz şu ihracatta da ithalatta da, rekabette de en önemli avantaj alanlarından biri de tasarım. Mutlaka mobilyada tasarımı geliştirmek durumundayız. Ben özellikle arkadaşlarımdan rica ediyorum burada güçlü bir tasarım merkezinin kurulması, bizim sektörümüzün katmadeğeri yüksek ürünleri üretmesi ve ihraç etmesi açısından son derece önemli. Biz KOSGEB olarak o noktada da destek veririz. Yeter ki arkadaşlarımız bu iradeyi ortaya koysunlar. Çünkü şunu da biliyoruz eğer bir ürün çok iyi bir tasarıma sahipse çok iyi fiyatlardan dünya pazarına açılabiliyor. Bu açıdan mobilya da en önemli ve en avantajlı sektörümüz. Arzumuz buranın sadece üretim merkezi değil, aynı zamanda önemli bir tasarım merkezi olması. Bununla ilgili üniversitelerimizde, tasarım merkezlerimizde mutlaka yakın bir iş birliğinin kurulmasını önemsiyoruz. Hükümet olarak üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi de şu anda strateji belgemize girdi. Yakında inşallah hukuki düzenlemeleri de yapmayı arzu ediyoruz. Tasarım merkezlerini arge merkezleri gibi destekleme kararımız var. Bunu da inşallah hayata geçirdiğimizde işte o zaman mobilyacılar sitemizin önemli bir avantaja daha sahip olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki Hatay Habib-i Neccar hazretlerinin mirası olan bu mesleği bir dünya markası olarak ortaya koyacak ve beklide Türkiye'nin önemli ihracat kalemlerinden biri olarak, tasarımı kendine ait, dizaynı kendine ait ve katma değeri yüksek mobilya ürünlerini dünya pazarına ulaştıracak ve Hatay'da yaşayan bütün insanlarımızın hayat tarzına yaşam konforuna çok olumlu katkı sunacak." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title