Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Muhtarlarımızın maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkartacağız. Bağ-Kur kesintilerinin düzenlemesini de maaşın içinden yapmak için düzenleme yapacağı" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Gölcük'te düzenlenen kahvaltı programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve muhtarlar katıldı.

Muhtarların Bağ-kur kesintilerinin maaştan yapılmak için teklif götüreceğini diyen Bakan Işık, "Sayın Başkanımız meydanda söz vermiş. Sayın Başbakanımızın sözü bizim sözümüzdür. İnşallah muhtarlarımızın ücretlerini asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Muhtarlardan gelen teklif üzerine kesintiyi maaştan yapalım, bunu teklif olarak götürelim. Bu zor bir şey olmasa gerek. Bu inşallah ilgili İçişleri Bakanlığımızın konusu olduğu için, İçişleri Bakanlığımızla görüşürüz, zannediyorum çözülür. Emekli olanlardan da biliyorsunuz kesinti kalkıyor. Emekli olan muhtarlarımız bu maaşı net olarak alacak. Dolayısıyla orada da bir sorunumuz yok, ama genç kardeşlerimizin, emekli olmayan genç kardeşlerimizin maaştan kesilmesini teklif edelim. Değerli arkadaşlar biz muhtarlarımızı hizmet yaparken kararlaştırdığı sorunlarla ilgili AK Parti döneminde önemli adımlar attık. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Büyükşehirlerde muhtarlar daire başkanlığını kuruyoruz, artık muhtarlarımızın da resmi muhatabı olacak. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün Türkiye'de, büyükşehirlerde muhtarlar dairesi başkanlığı kuruluyor. Muhtarlarımızın direk yasal sorunlu muhatabı olacak" diye konuştu.

İzmit ile Gölcük arasına raylı sistemin başlatılacağını da belirten Bakan Işık, "İzmit'te, Gebze'de metro çalışma hattı başlatıyoruz. İnşallah Gölcük'ten İzmit'e de raylı sistem ile ilgili çalışmayı başlattık. Bu tabii ki kısa vadeli bir proje değil, bunu kabul etmemiz gerekiyor. Çok ciddi bir kamulaştırma yükü karşımızda ama Allah'ın izniyle bunları çalışacağız mücadele edeceğiz ve insanlarımızın ulaşımdaki sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Bununla ilgili pek çok çalışmayı yürütüyoruz. İnşallah özel sektörümüzle, kooperatiflerimizle bu çalışmaya entegre olurlar. Hiç kimse hak kaybına uğramadan Kocaeli'de ulaşım sorunun bir nebze de olsa rahatlatırız" ifadelerini kullandı.

Depremde Gölcük ile ilgili konuşan Bakan Işık, "O dönem ben Hereke'de depremi yaşadım, sizler Gölcük'te yaşadınız. O depremdeki kaybın yıkıntının acının daha fazlasını bize o dönemin hükümeti yaşattı hatırlayın. Muhalefettir belediyesi diye, Gölcük depremin merkez üssü, Gölcük'e bir buçuk kat sayıyla deprem yardımı verdiler, destek verdiler. Ama dönemin siyasi genel başkanlarının memleketlerinde sanki Gölcük'ten daha fazla yıkım olmuş gibi, beş kat sayıyla, yani bir buçuk lira Gölcük'e verdiyseler, beş lira bunların memleketlerine verdiler. Biz hiçbir işimizi seçim endeksli yapmıyoruz. Seçim var şunu yapalım, seçim bitti kulağımızın üzerine yatalım anlayışımız yoktur" dedi.

Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nin dize getirilmeye çalışıldığını söyleyen Bakan Fikri Işık, "Maalesef bir yerlerde büyütülen pişirilen geliştirilen terör, bölgemizin tam kalbine ortasına yerleştirildi. Biz bu terörün mağduru olan ülkelerden bir tanesiyiz. Bir taraftan küresel merkezlerinden güç alan ve Türkiye'yi dize getirilen bir terör örgütü var. Ama şu anda da bu terör örgütüyle çok ciddi bir mücadeleyi yürütüyoruz. Sadece bir terör örgütüyle değil, dörtten fazla terör örgütüyle aynı anda mücadele ediyor. Bu terörle mücadelenin de kararlılıkla sürmesi ve terör örgütünün silah bırakmasının sağlanması da yine güçlü ve istikrarlı bir hükümet yapısı ile mümkün olur. 7 Haziranda milletimiz bize ne demek istedi, hangi mesajı verdi. Bütün bunları seçim beyannamemizde ortaya koyduk. Yolsuzluklarla daha etkin mücadele edeceğiz. Açıklık, şeffaflık, saydamlık konusunda daha büyük gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Bağ Kur Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title