Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli'de Açılışlara Katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çayırova Köprülü Kavşağı temel atma törenine ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzu açılına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Gebze'de hayata geçirdiği Çayırova Köprülü Kavşağı temel atma töreni ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Törenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Türkiye büyüyor, Kocaeli üretimin başkenti, Gebze sanayinin kalbi. Gebze bölgemiz Dilovası bölgemiz organize sanayileriyle çok yoğun bir üretim var burada. Nerelerde tıkanıklığımız var, limanlara ulaşım yollarına nasıl ulaşacağız bu tıkanıklıkları nasıl önleyeceğiz. Yolları açacağız ve mallarımızı nerelerde depolayacağız, mallarımızı nerelerden nasıl alacağız, limana nasıl götüreceğiz bütün bu sorunların ana planını yaptık. Biz ileriyi görüyoruz. Elimiz el verdikçe imkan el verdikçe bu projeleri bir bir hayata geçireceğiz" dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Hizmetinin merkezinde insan olan bir anlayışı hayata geçirdiği hizmete açtığı temel attığı yatırımlar ve buluşmalar bunlar" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'Yİ DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAK"

'Hedefimiz Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler seviyesinde çok daha üst seviyeye taşımak' diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu bölgemiz özellikle Gebze, Türkiye'de üretimin kalbi. Sanayisi Türkiye'nin en nitelikli üretimini yapan sanayilerinden bir tanesi. Bu sanayide çalışan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların sevdiklerine de işlerine de en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamak görevimiz. Bu aldığımız tedbir, şu projemiz bizim kısa vadeli çözümümüz. Asıl buradaki çözümümüz Kuzey Marmara yolu ile TEM Otoyolunu birbirine bağlayan maliyeti 100 milyon TL'yi geçen çok büyük bir kavşak projesi. İnşallah onu hayata geçirdiğimiz zaman organize sanayi bölgelerimizden İstanbul'a da Kocaeli'ye de Bursa'ya da ulaşım çok daha kolay olacak. Bunun için çalışıyoruz. Sanayicimizin alt yapısını güçlendirmek için her geçen gün artan bir gayretle çalışıyoruz. Bütün hedefimiz Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler seviyesinde çok daha üst seviyeye taşımak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve protokol üyeleri Çayırova Köprülü Kavşağının temel atma işlemini başlattı. Temel atma töreninin ardından Bakan Işık, Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılış törenine katıldı.

Havuz açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Gençlerimiz, evlatlarımız, çocuklarımızın her şeyin en güzeline layık olduğuna inanıyoruz. Bu güzel eseri Gebze'ye kazandırdık. Değerli kardeşlerim sporun her branşına önem veriyoruz. Özellikle Amatör sporu çok önemsiyoruz. Sevgili anneler, babalar, veliler çocuklarımızın iyi yetişmesini istiyorsak, kötüye gitmesin, karanlığa gitmesin, bataklığa gitmesin istiyorsak çocuklarımızı güzel şeylerle meşgul etmemiz lazım" dedi.

"Eğer bir gencimiz spor yapıyorsa bu gencimizin zararlı alışkanlıklara kapılması zordur" diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer spora yatırım yapıyorsanız bilin ki gençlerin fizik duygu ve ruh bütünlüğüne yatırım yapıyorsunuz. Spora yapılan her türlü yatırımı biz önleyici sağlık hizmetlerine yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz. Eğer bir gencimiz spor yapıyorsa bu gencimizin zararlı alışkanlıklara kapılması zordur. Bu büyük muhteşem tesisi yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor sizlere de katılımızdan ve coşkunuzdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum sağ olun var olun" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Çayırova Köprülü Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title