Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Gümüşhane'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, babaocağı Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Belediye Başkanlığı ve Kültür Merkezi temel atma törenine katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, babaocağı Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Belediye Başkanlığı ve Kültür Merkezi temel atma törenine katıldı.

Trabzon'dan karayoluyla Şiran'a gelen Bakan Işık, Belediye Başkanlığı yanındaki alanda yapılacak olan ve yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak tesisin temelini beraberindeki heyetle attı.

"TÜRKİYE ARTIK DÜNYA'DA İLKLERİ YAPIYOR"

Burada yaptığı konuşmada ilçeye yapılan yatırımlardan bahsederek emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Işık, "Herşey beraberlik ve kardeşlikle halloluyor. Türkiye'nin her yerine hizmetler yapılıyor. Düne kadar emekliye maaşını ödeyemeyen dönemler oldu bu ülkede. Ne oldu da bu yatırılar yapıldı. Bunun sırrı istikrardır. Hızla büyüdük ve artık IMF memurlarına hesap vermiyoruz. İyi bir yönetimle istikrar bir araya gelince yatırımlar 13 yıldır yapıldı. Dün akşam Türksat 4B uydusunu gönderdik. Ayrıca bugün dünyada ilk kez denizin altından Kıbrıs'a su götürdük. Türkiye artık dünyada ilkleri yapıyor. Bu ülkeye artık Avrupa'yı gıpta ile izlemek yakışmaz artık. Türkiye büyüyüp güçlenirken herkes sevinirken bazıları üzülüyor. Onun için huzursuzluk, istikrarsızlık çıkarırız diyorlar" dedi.

"BUNDAN SONRA TEK YOLLARI SİLAH BIRAKMAK"

Türkiye'nin son 35 yıldır terör belasıyla uğraştığını, bu olmasaydı Türkiye'nin bugün Almanya ile bilek güreşi yapar halde olacağını kaydeden Bakan Işık, "35 yıldır kaynak ayırıyoruz. Biz bu sorunu samimiyetle çözmek istedik. Birileri fırsat bildi. 7 Haziran'dan sonra oluşan süreçte şehitlerimiz oldu. Ama tepelerine bomba yağdırdık. Şimdi kendi teknolojimizi kullandık. Göktürk uydusu 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. F-16 uçaklarımız da kendi geliştirdiğimiz bombalarla hedefleri vuruyor. 23 Temmuz'dan sonra teröre en büyük darbe vuruldu, kayıplar verdirildi. Bundan sonra tek yolları silah bırakmak. Haricinde yol yok. Bu işte sonucu bu defa alacağız. Bu ülke helikopterini, tankını, insansız hava aracını kendisi üretiyor" diye konuştu.

(YERLİ ARABA ÜRETİLMESİ) "BU DEFA BAŞARACAĞIZ"

Türkiye'nin artık kendi yerli arabasını da yapacağını dile getiren Işık, "Bu defa başaracağız. Daha önceki gibi yarım kalmayacak. 2020'ye yetiştireceğiz. Birileri çok rahatsız oldu bundan. Aceleniz ne? Durun. Bu milletin başarısıyla gururlanmayanlar neyle gururlanacak. Birileri istemese de yapacağız. Baltalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışsalar da yapacağız. Kendi uçağımızı da yapacağız. Biz uğraştıkça birileri Türkiye'nin önüne taş koymak için çaba sarf ediyor" ifadelerini kullandı.

Koalisyonlardan da bahsederek 1 Kasım seçimleri için destek isteyen Bakan Işık, "Bu iş sen ben meselesi değil, Türkiye meselesi" tespitinde bulundu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz da konuşmasında özellikle son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit olanlara rahmet dileğinde bulundu. "İnşallah bugünleri de atlatacağız" temennisinde bulunan Vali Yavuz, Gümüşhane'ye son yıllarda 6,5 miyar liralık yatırım yapıldığını belirterek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak da 30 Mart'tan bugüne kadar verdikleri sözleri birer birer hayata geçirdiklerini söyledi Şiran'ın her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Başkan Altıparmak, Bakan Işık'a da verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti ve yıllardır yapımı devam eden İkisu-Şiran yoluna tünel istedi.

Bakan Işık'a ilçeye özgü Ala Kilim hediye edilmesi ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayları Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ın vatandaşları selamlamasının ardından butona basılarak temel atma gerçekleştirildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Gümüşhane Türkiye Şiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title