Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Kent Bayramlaşmasına Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 24. Geleneksel Kent Bayramlaşması Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 24. Geleneksel Kent Bayramlaşması Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 24. Geleneksel Kent Bayramlaşması Kurban Bayramı'nın ikinci günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

24. Geleneksel Kent Bayramlaşması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tüm insanların barış içerisinde yaşamasını temenni eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın tüm insanlığın huzurunda barış içerisinde yaşamasına, kalkınmasına, gelişmesine insanca yaşamasına vesile olmasın Rabbim'den temenni ediyorum" dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, "Sayın Bakanım, sayın milletvekillerimiz, çok değerli Kocaeli halkı, gençlerimiz herkesin bayramını tebrik ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde sağlık ve huzur içerisinde bir bayram geçirmenizi diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz adına bizlere bu güzel vatanı armağan eden aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

24. Kent Bayramlaşması'nda konuşma yapan ve "Terörün amacı kardeşliğimize zarar vermektir" diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Güzel şehrimizin güzel insanları değerli misafirlerimiz Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, her birinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Türkiye'nin her renginin her ahenginin bir arada buluştuğu cennet bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin bayramı da bir ayrı güzel. Bu bayrama katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Paylaşmak ve fedakarlık etmek olan bayramı dayanışma ve kardeşliğimizi pekiştirerek anlamlı hale getirelim" ifadesini kullandı.

Kent Bayramlaşması, protokolün vatandaşlarla bayramlaşması, toplu fotoğraf çekilmesi ve katılımcılara kavurma ve pilav ikramının ardından sona erdi.

Kent Bayramlaşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'na bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da hazır bulundu. Jandarma İl Komutanlığı'na yapılan ziyarette İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Salih Akbaş protokolü kapıda karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarette Bakan Işık askerlerle tek tek selamlaştı.

İl Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bayram ziyaretinde bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ziyarette Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Bakan Işık ve protokol üyelerini kapıda karşıladı. Karşılamanın ardından Bakan Fikri Işık bütün polislerle tek tek bayramlaştı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Yarımel bayramlaşmaların ardından ziyaret için kendilerine gelen protokolü ağırlayarak sohbet etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Emniyet Müdürlüğü'nün ardından sırasıyla Yahya Kaptan Sevgi Evlerini ve Kocaeli İzmit Huzurevi'ni ziyaret ederek bayramlaşma ziyaretlerinde bulunacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu Fikri Işık Yerel Haberler

title