Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle ilgili Almanya ve Hollanda’nın bir takım zorluklar çıkardığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu durumun çok çirkin bir hareket olduğunu ve hayır çıkmasına bir nevi destek verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle ilgili Almanya ve Hollanda'nın bir takım zorluklar çıkardığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu durumun çok çirkin bir hareket olduğunu ve hayır çıkmasına bir nevi destek verdiklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ni anlatmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret eden Bakan Özlü'ye, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Tahir Öztürk, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Vali Zorluoğlu'ndan kent ile ilgili brifing alan Bakan Özlü, Elazığ'a çok sayıda yatırımcının talebi olduğuna değinerek, yeni organize sanayi bölgelerinin kurulabilmesi, mevcutların geliştirilmesi için çalışma yapacaklarını aktardı.

Önlerinde bir referandum süreci olduğuna da değinen Bakan Özlü, "Referandum sürecinde bizim partimiz ve MHP ile birlikte hazırlanan bir paket söz konusu. Bu paketin daha iyi anlatılabilmesi noktasın Elazığ'da, sivil toplum kuruşlarıyla görüşme yapacağız" dedi.

"Çok çirkin bir hareket"

Almanya ve Hollandayı'da eleştiren bakan Özlü," Çok çirkin bir hareket. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk var. bunların bir kısmı hem Alman hem de Türk vatandaşıdır. Türkiye'de bir referandum süreci var. Yurtdışında yaşayan Türk'lerde oy kullanıyorlar. Bu süreçte anayasa değişikliği paketini oradaki Türklere anlatılmasında hiçbir beis yok. Maalesef Almanya ve Hollanda'da dahil bir takım zorluklar çıkartıyorlar. Onlar aslında sonuçların hayır çıkmasına bir nevi destek veriyorlar. Onlar hayır çıkmasını istiyorlar. Türkiye'de kimlerin hayır çıkmasını istediğini düşünürseniz çok manidar" şeklinde konuştu.

"Rusya ile iyi bir süreç devam ediyor"

Rusya ile ilişkilerin düzeldiğini de vurgulayan Özlü, "Bu yaklaşık 6 aydır ilerleyen bir süreç. İnşallah daha da iyi olacak. Türkiye'nin Rusya'yla ilişkilerinin bozuk olmasının hiçbir anlamı ve sebebi yoktur. İki komşu ülke, tarihten beri ilişkilerimiz var. Karşılıklı yatırımlarımız var. İki komşu ülkenin ilişkilerin iyi olması çok doğal ve iyi bir süreç devam ediyor" diyerek sözlerini tamamladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Özlü Hollanda Almanya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title