Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye geçen sene 2,9 oranında büyüdü. Bu büyüme oranı bile beklentilerimizin altında olmasına rağmen AB'nin ortalama büyüme oranının yaklaşık 2 katı" dedi.

Bolu'ya bir dizi temaslarda bulunmak için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bolu'nun Mengen ilçesinde Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen "Kepçe Devir Teslim Töreni"ne katıldı.

Törende konuşma yapan Özlü, Türkiye'nin büyüdüğünü ve büyümeye de devam edeceğini belirterek, "Türkiye geçen sene 2,9 oranında büyüdü. Bu büyüme oranı bile beklentilerimizin altında olmasına rağmen ABnin ortalama büyüme oranının yaklaşık 2 katı. Geçen sene Türkiyede çok talihsiz olaylar oldu. Bir darbe girişimine maruz kaldık. Sadece üçüncü çeyrekte bir küçülme yaşandı ama bütün diğer çeyreklerde, Türkiye büyüdü. Türkiye büyümeye devam edecek" şeklinde konuştu.

"Mikro ölçekli girişimcileri destekliyoruz"

Bakanlık olarak mikro ölçekli girişimcileri desteklediklerini ve bir proje başlattıklarını ifade eden Özlü, "Yaklaşık 11 milyar lira civarında bir tutarı mikro KOBİ'lerle buluşturmak istiyoruz. Bugün sizinle dün akşamki son rakamları paylaşacağım. Bunlar dün akşam mesai bitimi rakamları. KOSGEB'den, bizden kredi alanların sayısı 162 bin 695 oldu. 10 Marttan itibaren piyasaya giren, yani kredi ile buluşan KOBİlere verdiğimiz kredi 4 milyar 87 milyon 610 bin lira oluyor. Yani 4 milyar liranın üzerinde bir kredi hacmi piyasaya girdi. Yine bankalarda kredisi hazır bitmiş olan ve kredisini almak üzere bekleyen 73 bin 28 KOBİmiz var. Halen bankalarla görüşen 169 bin KOBİ var" dedi.

"250 milyarlık kredi paketi hazırladık"

Ekonomide durgunluk olduğu söylentilerine değinen Bakan Özlü, 2 önemli ekonomi paketi açıkladıklarını söylerek şu ifadelerde bulundu:

"Bunlardan birinin KOBİler, diğerinin büyük sanayiciler için olduğunu dile getiren Özlü, "Büyük sanayiciler için de 250 milyar liralık bir kredi paketi hazırladık. Bu da şu anda kullanımda. İnşallah önümüzdeki günlerde yani yılın ikinci çeyreğinin bitiminde piyasanın canlandığını ekonominin hareketlendiğini hep beraber göreceğiz." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Özlü Türkiye Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title