Haberler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İngiltere ve ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı uçaklardaki elektronik yasak kararından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, “Türkiye’yi bir takım ülkelerle aynı kategoride görmek yanlış. Kararı siyasi bir karar olarak görüyoruz” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İngiltere ve ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı uçaklardaki elektronik yasak kararından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, "Türkiye'yi bir takım ülkelerle aynı kategoride görmek yanlış. Kararı siyasi bir karar olarak görüyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Özlü, ABD ve İngiltere'nin Türkiye'den gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklaması kararını değerlendirdi.

"Karar siyasidir"

ABD ve İngiltere'nin, Türkiye'den yapılacak direk uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarını, büyük elektronik cihazlarını kabinlere almalarını yasaklayan kararı da değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Kararı çok yanlış buluyorum. Türkiye'yi bir takım ülkelerle aynı kategoride görmek yanlış. Kararı siyasi bir karar olarak görüyoruz. Teknik bir karar değil, siyasi bir karar. Bundan kısa sürede vazgeçmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Referandum çalışmalarının iyi gittiğini, anketler yapıp sonuçları değerlendirdiklerini, bunun sonrasında çalışmalarını büyükşehirlerde yoğunlaştırdıklarını da söyleyen Bakan Özlü, "Her şey çok iyi gidiyor. Türkiye'nin küresel bir güç olacağı bir paket" ifadelerini kullandı.

KOBİ kredileri

KOBİ'lere ve büyük sanayicilere verilecek kredilerle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Faruk Özlü, "Büyük sanayicilere, 250 milyarlık bir paket kullandırılacak. Kredi garanti fonu ile diğer paylaşımcılarla bu imzalandı. 8 milyarlık rakam kullanıldı. KOBİ'lerin ise ayrı, onların 11 milyar lira. Bize çok sayıda şikayet geliyor kredi kullanmada. Hiçbir sorun yok. 460 bin küçük işletme, 6-7 banka var. İşlemler zaman alıyor. Bir günde çıkmıyor. Bu kadar yüksek meblağı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde biz kullandırıyoruz. KOSGEB kurulduğundan beri toplam 3.5 milyar TL kullandırmış. 1990 yılından 2016'yılına kadar. Biz ise son iki ayda 11 milyar TL'yi konuşuyoruz. Bu çok kolay değil. 100 bine yakın KOBİ'nin işlemleri tamamlandı. 30 bini paralarını aldı. 70 bininin parası bankada hazır. Kim sorun yaşıyorsa bakanlığa başvursun, çözeceğiz. Krediyi herkes kullanacak, 460 bin KOBİ kullanacak. Problem yok" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Özlü İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title