Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Kocaeli'de

Bakan Ergün: (2) "Suçla ve suçluyla hep birlikte mücadele edilim ama filin züccaciye dükkanına girmesi gibi değil. Sapla samanı birbiriyle karıştırmadan insanları bir takım itham ve iftiralara maruz kalmasına neden olmadan ve başkalarının ülkemize birtakım siyasi operasyonlar yapmasına imkan vermeden. Eğer bu hassasiyetler gözeltilmiyorsa o zaman iyi niyet olmaz" "Bizim çocuklarımız ve torunlarımız çok güzel bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Suçla ve suçluyla hep birlikte mücadele edilim ama filin züccaciye dükkanına girmesi gibi değil. Sapla samanı birbiriyle karıştırmadan insanları birtakım itham ve iftiralara maruz kalmasına neden olmadan ve başkalarının ülkemize birtakım siyasi operasyonlar yapmasına imkan vermeden. Eğer bu hassasiyetler gözetilmiyorsa o zaman iyi niyet olmaz" dedi.

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında konuşan Ergün, her şeyin hukuk içerisinde olması gerektiğini belirterek, suçların şahsiliğinin esas olduğunu vurguladı.

Halk Bankası Genel Müdürünün suç işleyip işlemediğini bilmediklerini, bu konuda bir takım iddiaların olduğunu anlatan Ergün, şöyle konuştu:

"Bir müddet sonra doğruluk ortaya çıksa bile suçun şahsiliği üzerinde durmak lazım. Halk Bankası kurumsal olarak bu kişi üzerinden yok edilmeye çalışılırsa tahrip edilmeye çal birileri bunu planlarsa bunu yürütürse buna rıza gösterelim mi? Türkiye'nin uluslararası bir aktörü haline gelmiş bir kurumun, bir kişinin iddia edilen kusurları yüzünden bir operasyona maruz kalmasına nasıl müsaade edebiliriz. Bu kurum, ulusal ve uluslararası bir yolsuzluğun merkezi olan bir kurum mu? Hayır değil ama oluşturulmak istenen atmosfer eğer böyleyse bu istikamete doğru gidiyorsa bu işte bir yanlış yok mu? Bu yanlışa 'dur' demek onunla da mücadele etmek lazım. Eğer içeride ve dışarı da birtakım iddia edilen kişisel hatalarla Türkiye'nin kurumlarını, hükümetin varlığını, Türkiye'nin istikrar ve güvenini tahrip edecek teşebbüslere dönüşüyorsa onu da devletin içinden söküp atmak bizim görevimizdir."

"Suçla ve suçluyla hep birlikte mücadele edilim"

Bakan Ergün, Türkiye'nin bütün sorunlarını hukuk içerisinde çözmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suçla ve suçluyla hep birlikte mücadele edilim ama filin züccaciye dükkanına girmesi gibi değil. Sapla samanı birbiriyle karıştırmadan insanları birtakım itham ve iftiralara maruz kalmasına neden olmadan ve başkalarının ülkemize birtakım siyasi operasyonlar yapmasına imkan vermeden. Eğer bu hassasiyetler gözetilmiyorsa o zaman iyi niyet olmaz. Başka bir değerlendirmeye tabi tutulur. Bu nedenle herkes şu olanı, biteni bir kez daha dikkatle görmeli ve Türkiye'nin önünde bir fırsat olarak algılamalı. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Ne Türkiye'yi yolsuzluk, rüşvet gibi iddiaların içinde kalmasına izin veririz ne de bunlar üzerinden Türkiye'nin istikrar ve güvenine ve kurumlarına operasyon yapılmasına izin veririz. Türkiye'yi bugünlere kolay getirmedik, kolay da kaybedemeyiz. Güven ve istikrar zor kazanılır ama kolay kaybedilir. Yolsuzlukla, hukuk dışı işlemlerle, rüşvetle bir siyasi yapı 11 yıl boyunca bütün girdiği seçimlerden başarıyla çıkabilir mi? Elbette çıkamaz."

"Herkes fabrika ayarlarına geri dönsün"

Ergün, çocuklar için bir Türkiye hazırlama sevdasında olduklarına vurgu yaparak, "Çünkü kendi gençliğimizi ve çocukluğumuzu çok güzel bir Türkiye'de yaşayamadık. Şimdi onun mücadelesini veriyoruz. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız çok güzel bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz. Herkesin bu anlayışla hareket etmesi lazım, herkesin fabrika ayarlarına geri dönmesi lazım. Kişilerin, kurumların sivil toplum örgütlerinin, cemaatlerin, tarikatların, yapıların... Ne derseniz deyin. Herkes ayarına bir baksın, herkes fabrika ayarlarına geri dönsün. Çünkü başka bir ülkemiz yok. Bir Türkiye var, bizim Türkiyemiz. Bu Türkiye'yi hep birlikte güçlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Toplantıya Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

- Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Halk Bankası Nihat Ergün Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title