Haberler

Bilim Merkezi'ne 20 Bin Ziyaretçi

Güncelleme:

Kocaeli Bilim Merkezi, açıldığı ilk ay yoğun ilgi gördü


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilimi sevdirmek ve Kocaelilileri bilimle buluşturmak için yaptığı vizyon projesi Kocaeli Bilim Merkezi, kapılarını açtığı ilk ay yoğun ilgi gördü. 18 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Bilim Merkezi, bir ayda 20 bin ziyaretçiyi ağırladı.

HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi, her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor. Bilimsel düzenekleri, atölye ve etkinlikleriyle hem eğlendiren hem de öğreten Bilim Merkezi haftanın altı günü açık.

170 DÜZENEK VAR

Bilim Merkezi'nde toplam 170 düzenek var. Bilim merkezinde bulunan galeriler: Algı ve Gerçeklik Galerisi: Beynimizin algıladığı ile gerçek olan olaylar arasındaki farkı bize anlatan içerisinde optik, zihin, yanılsamalar, Ses, Işık, Görme konularının bulunduğu 71 adet uygulamalı bilimsel düzeneğin bulunduğu galeridir. Çevremizdeki Dünyayı Keşfedin Galerisi: Ses, ışık, hareket, zihin gibi konuların daha kolay anlaşılması ve öğrenildiği halde denenme imkanı olmayan konular bu galeride denenebilecek. Bu galeride toplam 49 düzenek bulunmakta.

BİLİMİN SULTANLARI BİLİM MERKEZİ'NDE

Müslüman bilim adamlarının keşif ve icatlarını Bilim Merkezi'nde tanıyın. Dünyanın ortak mirası olan bilime öncülük eden Müslüman bilim insanlarının icat ve keşiflerinin uygulamalı, interaktif ve görseller olarak sunulacağı Bilimin Sultanları sergisinde; uçuş öncüleri, İslami astronomi dünyası, matematik-sanat ve mimari, ileri teknoloji ve buluşlar, tıbbi buluşlar ve keşifler, bilgelik evi, optik bilimlerin temeli, su tulumbaları, en büyük kâşifler olmak üzere dokuz bölüm yer almakta.

ATÖLYE İÇİN RANDEVU ALINMALI

Hafta içi ve hafta sonu ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik atölye düzenleyen Bilim Merkezi hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor. Bilim Merkezi'nin 325 75 59 No'lu telefonundan atölyeler için randevu alınabilir. www.kocaelibilimmerkezi.com ve Bilim Merkezi'nin sosyal medya adreslerinden merkez ile ilgili gelişmeler takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title