Haberler

Bilim Merkezi 81 İlden Projeye Ev Sahipliği Yapıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 81 ilden Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı projelerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 81 ilden Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında öğrencilerin hazırladığı projelerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

Türk Patent Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilköğretim okullarının 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan sergi "10. Şimdi Düşünme Zamanı" adıyla Konya Bilim Merkezinde gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, aklın teknoloji ile buluşturulmasına vesile olan bu tür etkinliklerin son derece önemli olduğunu belirterek, "Yerli ve milli projelerin yaygınlaşmaya başladığı bu günlerde öğrencilerimizin geliştirdikleri projeler son derece anlamlı. Öğrencilerimizi düşünmeye ve proje üretmeye sevk eden etkinlikler, geleceğimizin daha aydınlık olacağına işarettir" dedi.

Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler ise, "Yeni bir şeyler üretmek ve üretileni kullanabilmek son derece önemli" diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Hasan Kılca, fiziki, sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanında bilime de katkıda bulunduklarını belirterek, "2008 yılında kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği neticesinde Türkiye'de TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi Konya'ya yapıldı. Aktif olarak faaliyet gösteren bilim merkezimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ışık tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yine Bilim Merkezi'nde düzenlenen Bilim Festivaline 100 binin üzerinde davetli katıldı. Biz belediye olarak bu tür etkinliklere destek olmaya her zaman devam edeceğiz" dedi. Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Yaşar, "Daha önce Ankara'da düzenlenen ve bu yıl ilk defa Konya'da gerçekleştirdiğimiz etkinliğe 81 ilden öğrencilerimiz geldi. Sosyal bir proje haline gelen etkinliğimizin Konya gibi güzel bir şehirde olması bizleri mutlu etti. Bilim Merkezine hayran kaldık. Böyle bir mekanda öğrencilerimizin ürettiği projelerin hayat bulacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçen kurumlara teşekkür edildi. Protokol üyeleri daha sonra 81 ilden gelen öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Patent Enstitüsü Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title