Haberler

Bilim Kadınları Antarktika Yolunda

Sadece kadınlardan oluşan bir grup bilim insanı, kadınların bilim dünyasına daha fazla katılımının sağlanması için Antarktika'ya gidiyor.

Sadece kadınlardan oluşan bir grup bilim insanı, kadınların bilim dünyasına daha fazla katılımının sağlanması için Antarktika'ya gidiyor.

BBC'de yer alan habere göre, Avustralya'daki bir program çerçevesinde 76 kadın bilimsel çalışmalarda daha fazla söz sahibi olmak için Antarktika'ya yapacakları yolculuk öncesinde Sdyney'de bir araya geldi.

Antarktika ekoloji uzmanı Dr. Jessica Melbourne-Thomas, programla ilgili yaptığı açıklamada, bilimsel konularda yönetim masasında daha etkin role sahip olmaları gerektiğini belirterek, bu fikrin, girişimci ve yönetim uzmanı Fabian Dattner tarafından geliştirildiğini ifade etti.

Birçok nedenden dolayı kadınlar için Antarktika'ya gitmenin zor olduğunu dile getiren Melbourne-Thomas, bu program sayesinde bilim kadınlarının Antarktika'da iklim değişikliğinin etkilerini gözlemleyeceklerini söyledi.

Melbourne-Thomas, program için başvuran bin kişi arasından seçilen 76 kadının Antarktika'ya seyahatleri sırasında gemide eğitim alacaklarını kaydetti.

Arjantin'in en güneyinde yer alan Ushuaia kentinden yola çıkacak ekibin gezisinin 20 gün süreceği belirtildi.

Bir sonraki programın 2018 yılı için planlandığını ve Ocak 2017'de başvuruların alınmaya başlanacağı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title