Haberler

Bilim İnsanları Uyarıyor: Sakın Yatağınızı Toplamayın

Güncelleme:

Gece üstünde yatılmış, hafif terlenmiş, pek çok deri parçası dökülmüş bir yatağı toplayıp üstünü örterseniz en az 1.500.000 toz akarının bir araya toplamış oluyorsunuz.

Pek çoğumuz ama annelerimizin baskısıyla ama yılların verdiği alışkanlıkla kalkar kalkmaz yataklarımızı topluyoruz. Ancak meğerse bunu yaparak sağlığımıza ağır zararlar veriyormuşuz da haberimiz yokmuş! Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, siz siz olun yatağınızı toplamayın. Neden mi?

CANAVAR ÜRETİM MERKEZİ

Çocukluğunuzdan beri yatağınızın altında canavar olduğunu, olabileceğini en az bir kez düşünmüş ve korkmuşsunuzdur. Korkmayın canavarlar yatağınızın altında değil. Üstünde! Üstelik onları istemeden siz üretiyor da olabilirsiniz! Sabah uyanır uyanmaz işe ya da okula gitmeden önce hızlıca topladığınız yataklarınız tam bir canavar üretim merkezi! Nasıl canavarlardan bahsediyoruz peki? Aşağıda resmi olan küçük dostunuzla tanışın!

BİR BUÇUK MİLYON VAR

Bu bir toz akarı. Korkutucu görüntüsü sizi tedirgin edebilir ancak merak etmeyin gözle görmeniz mümkün değil. Kendisi çok küçük. Peki ne var bunda korkacak derseniz, bunlardan 1.500.000 tanesinin üstünüzde gezindiğini düşünün! Evet yanlış yazmadık tam bir buçuk milyon! Peki 1.500.000 toz akarını bir araya ne topluyor? Eğer sabah kalkar kalkmaz yatağınızı topluyorsanız, toz akarlarına "Millet toplanın parti var!" demiş oluyorsunuz.
Kensington Üniversitesi araştırmacıları 2005'ten bu yana toz akarları üzerinde çalışıyorlar.

YATAĞINIZI ÖYLECE BIRAKIN

Toz akarlarının en sevdiği besin kaynağı, üstümüzden dökülen deri parçaları. Her kaşındığımızda ve sabit durduğumuz her noktada ardımızda toz akarlarının yutabileceği deri parçacıkları bırakıyoruz. Bunu da en çok yatarken yapıyoruz. Ancak toz akarlarının bu parçaları yemek için toplanması adına uygun şartların oluşması gerekiyor. Bunun için de en uygun koşulları istemeden biz sağlıyoruz. Gece üstünde yatılmış, hafif terlenilmiş, pek çok deri parçası dökülmüş bir yatağı toplayıp üstünü örterseniz en az 1.500.000 toz akarının bir araya toplamış oluyorsunuz. Bu haber muhtemelen annelerinizin hoşuna gitmeyecek ama araştırmacıların tavsiyesi kalktığınızda yatağınızı olduğu gibi bırakıp bütün gün boyunca havalanmasını sağlamak. Böylece toz akarları beslenmek için yatağınızda toplanamıyorlar! En iyisi mi bırakın dağınık kalsın...


Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

Cihan:

Hangi mal bilim adamı bunla uğraşmış. Bizimkiler deri parçası kalmasın diye pencereden çarşafı silkeliyor. Hiç bişi kalmaz.

36
22
yanıtYanıtla
lord of science eleman oku:

bilim adamına mal demiyor hangi mal bilim adamı diyor. siz okumuş görünüyorsunuz ya çok biliyorsunuz değil mi lord of denen şahıs kendi aptallığına gülme ahmak her bilim adamının mal olduğu kastedilmiyor orda boş işlerle uğraşan salaklardan bahsediyor. . . bizi ilgilendirmez ama sen yoruma takılma akarına git emi yawrum hadi canım goood iyi bakmalar sana

yanıt0
yanıt0
TC DOĞRUCU:

kuru fasulye yiyip yatın akar makar kalmaz. . .

56
0
yanıtYanıtla
oleyyyyy:

Yatagimi toplamamak icin sebebim var annem kizamayacak

36
1
yanıtYanıtla
Niyazi AteşMobil-ANDROID:

saçma..

35
2
yanıtYanıtla
Harbi:

SilkeleyiN tamam

35
0
yanıtYanıtla
duygu:

Oldu toplamayız misafir gelincede böylece uzun uzun anlatırız

28
2
yanıtYanıtla
Adı soyadı:

O zaman akmaya devammm

19
1
yanıtYanıtla
Sözün bittiği yerMobil-IOS:

Askeriyededemi

13
1
yanıtYanıtla
Suzan:

Sevgili bilim adamlari eger yatagimi toplamazsam hastalanirim. . Yatagi acik gören gelir, bilginize. . Iyi geceler

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title