Haberler

Bilim İnsanları Hasankeyf'te

Batman'da düzenlenen 12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'ne katılan bilim insanları Hasankeyf'i ziyaret etti.

Batman Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı "12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi"ne Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 80 bilim insanı, kongre bitiminde Hasankeyf'i ziyaret etti.

Adli bilimler konusunda uzmanlaşmış akademisyenler, jandarma ve polis teşkilatında görev yapan uzmanlar, sağlık kuruluşlarından ve toplumu ilgilendiren daha birçok sivil toplum kuruluşlarından yetkili kişiler, kongrede deneyim ve birikimlerini paylaştıktan sonra Batman ve çevresinde kısa bir gezi düzenleyerek yorgunluklarını attı.

Bilim insanlarının Hasankeyf gezisine eşlik eden Batman Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Hasankeyf Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Hasankeyf'in tarihini ve yapılan kazıları anlattı.

Katılımcılar, kongrenin Batman'da düzenlenmesinden memnun kaldıklarını belirterek, misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Uluçam'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Üniversitesi Hasankeyf Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title