Haberler

Bilim İnsanları Btso'nun Konuğu Oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları kapsamında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) görev yapan Türk bilim insanları, bilimin ortaya çıkardığı yenilikler ve bilimin toplum hayatına ve ündüstriye katkıları gibi konulardaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

BTSO, Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları kapsamında 'Bilimin Hızlandırıcısı CERN ve Endüstriyel Uygulamalar Semineri' ne ev sahipliği yaptı. Dünyanın en saygın bilimsel araştırma merkezlerinden birisi olan CERN'de görev yapan Dr. Gökhan Ünel, Dr. Sezen Sekman ve Dr. Serkant Ali Çetin'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, BTSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Mümin Ceyhan ile akademisyenler öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, sürdürülebilir rekabeti korumanın ve geliştirmenin yolunun bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçtiğini söyledi. Türkiye'nin CERN'e ortak üyelik statüsünün kısa süre önce onaylandığını hatırlatan Umutkan, "Dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı olan CERN'de gerçekleştirilen deneylerle elektronik, telekomünikasyon, nanobilim, malzeme bilimi, nükleer tıp, bilişim teknolojisi, savunma sanayi ve mühendisliğin çeşitli dallarında birçok teknolojik gelişim yaşanmaktadır. Farklı alanlarda gerçekleştirilen bu bilimsel çalışmalar sayesinde firmalarımız, yeni ürün oluşturma, yeni pazarlara açılma ve yeni teknolojileri uygulama imkanını yakalayabileceklerdir" diye konuştu.

Bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik anlamda güçlü kaldığını dile getiren Umutkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda bugünkü toplantıyı çok önemsiyoruz. Bugün CERN'de gerçekleştirilen çalışmalar ve bu çalışmaların bizlere sağlayacağı katkılar konusunda değerli bilgilerini paylaşan kıymetli bilim insanlarımıza teşekkür ediyor, toplantının faydalı geçmesini temenni ediyorum."

"BİLİME GEREKEN ÖNEMİ VERMELİYİZ"

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Türkiye'nin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirmesi için bilim ve sanayiye verilen önemin her geçen gün artması gerektiğine dikkat çekti. Komite olarak bilim ve Ar-Ge olmadan ülkelerin gelişmesinin mümkün olamayacağını düşündüklerini dile getiren BTSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Mümin Ceyhan ise "Bu kapsamda komite olarak, CERN'de görev yapan Türk bilim insanlarını Bursa'ya davet ettik. Dünyanın en saygın bilim merkezlerinden birisi olan CERN'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bizlere bilgiler veren değerli bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dr. Gökhan Ünel, Dr. Sezen Sekman ve Dr. Serkant Ali Çetin, bilimin ortaya çıkardığı yenilikler, bu yeniliklerin toplum hayatına ve ündüstriye katkıları ve CERN'de gerçekleştirilen çalışmalar konularındaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Müftüoğlu Ali Çetin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title