Haberler

Bilim Fuarında Fındık Öne Çıktı

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları bünyesinde ’3. Bilim Fuarı’nı açtı.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları bünyesinde '3. Bilim Fuarı'nı açtı. Fuarda fındıkla ilgili projeler öne çıktı.

Fuar açılışına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Birbirinden iddialı projelerin yer aldığı fuara ilişkin bilgiler veren Proje Yürütücüsü Deniz Nal Sider "3. kez TÜBİTAK4006 fuarını gerçekleştiriyoruz. 50 öğrencimiz 30 tane projemiz ortaya çıkardı. 12 öğretmenimiz de bu projede bizlere yardımcı oldu. Yöresel projelerimiz var bunun dışında biyolojiden, matematikten, felsefeden, fizik, kimya ağırlıklı bilim fuarımızı gerçekleştirdik" dedi.

Deniz Nal Sider ayrıca, TÜBİTAK'ın da yönlendirmesiyle kendi yörelerine özgü projeler geliştirdiklerini ve fındıkla ilgili proje yapıldığını aktararak "Yağmura duyarlı fındık tentesi, yağmur yağdığında kapanıp güneş açmasında tekrar geri açılan bir projedir. Sese duyarlı sesle çalışan bir fındık sulama aletimiz var. Tasarruflu aydınlatmamız var. Arkadaşlarımız Doğal diş macunu, doğal kozmetik ürünleri yaptılar. Rüzgar enerjisiyle çalışan enerji kaynaklarıyla ilgili birkaç tane projemiz var. Öne çıkan projelerimizin yöresel olmasını istedik bu sefer. Çünkü TÜBİTAK'ta bizi daha çok yönlendiriyor. Kendi yöresine faydalı olsun diye bu sefer böyle düşünüldü" dedi.

28-29-30 Mart tarihlerinde açık olacak fuarda 30 proje sergileniyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Demir Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title