Haberler

    Böbrek Yetmezliğini Ortadan Kaldıracak Buluş: Giyilebilir Böbrek

    Güncelleme:

    Böbrek yetmezliği hastalığına çare bulmak isteyen bilim insanları, giyilebilir böbrek geliştirdi. Giyilebilir böbrek, test aşamasını geçerse 2 milyon hastaya umut olacak.

    Böbrek yetmezliği günümüzde 2 milyon insan tarafından yaşanan ciddi bir sağlık sorunu. Hayatının belirli bir kısmını diyaliz makinesine bağlı olarak geçirmek zorunda olan bu hastalar için giyilebilir böbrek geliştirildi.

    WASHİNGTON ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRDİ

    Washington Üniversitesi tarafından geliştirilen ve devlet tarafından kullanılabilir onayı alan giyilebilir yapay böbrek diyaliz hastalarını büyük bir dertten kurtarabilir.

    HENÜZ TEST AŞAMASINDA

    Yedi hasta üzerinde denenen makine, hastalar tarafından tam not aldı. Fakat WAK ismi verilen bu alet henüz test aşamasından çıkabilmiş değil.

    Yedi hastada da alınan olumlu sonuçların ardından cihazda teknik aksaklıklar meydana geldi.

    PROBLEMLERİ ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞILIYOR

    Problemlerin diyaliz devresinde aşırı derecede karbondioksit baloncukları oluşması, kan uyuşmazlığı ve diyalizat akımından kaynaklandığı belirtildi. Bilimciler bu problemleri çözmek için çalışıyor.

    BÜTÜN BÖBREK HASTALARINA UMUT OLACAK

    Eğer test süreci biterse ve piyasaya sürülürse ülkemizdeki böbrek hastaları başta olmak üzere tüm dünyadaki böbrek hastaları için oldukça umut verici bir gelişme olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Sağlık Yaşam Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title