Haberler

Bilici: "Recep Tayyip Erdoğan'la Kazanan Türkiye Olacak"

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, “Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı adaylığı Türkiye’nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan çözüm sürecinin devamı için isabetli olmuştur” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı adaylığı Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan çözüm sürecinin devamı için isabetli olmuştur" dedi.

Açıklamalarda bulunan Bilici, Türkiye siyasi tarihine damga vuran ve ülkenin dört bir tarafında izi olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuoyunun ve parti tabanının beklentileri doğrultusunda Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlattı. Bilici, "Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız bütün siyasi hayatı boyunca aldığı önemli kararlarda istişare ve enformasyona çok önem vermiştir. Cumhurbaşkanı adaylığı öncesinde toplumsal nabzı kamuoyu anketleri aracılığıyla defalarca ölçmüştür. Türkiye'nin geleceğini bu kadar yakından ilgilendiren bu konuda da teşkilatlarla yapılan istişare süreçlerinin neticesi ve kamuoyunun eğilimleri dikkate alınarak kendisi ile ilgili nihai karar verilmiştir. Türkiye'de bugüne kadar cumhurbaşkanları Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilmekteydi. 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerini bugüne kadar olanlardan farklı kılan ise ilk defa cumhurbaşkanın halk tarafından seçilecek olmasıdır. Cumhurbaşkanı seçimi iki turlu bir seçim olarak yapılacaktır. İlk tur 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak, ilk turda adaylardan birinin oyların yarıdan fazlasını almaması halinde en çok oyu alan iki aday 24 Ağustos 2014 Pazar günü ikinci turda yarışacaklardır. Sayın Başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımız; halkın nabzını iyi okuyan, derdiyle dertlenen, onlarla gülen, onlarla ağlayan bir liderdir. 12 yıldır milleti için, ülkesi için gecesini gündüzüne katmış bir önderdir. Siyasette farklı bir vizyon ortaya koymuş, hak, hukuk, hizmet ve özgürlükler konusunda Türkiye'de yeni bir anlayışı hakim kılmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar halkın sahip olduğu değerleri yaşatmak için çaba göstermiş ve milletle herkesten farklı bir bağ kurmuştur. Millet de bugüne kadar gösterdiği teveccüh ile dualarla kendisine sahip çıkmıştır. İnşallah milletimiz bir kez daha sahip çıkarak Sayın Başbakanımızı ilk turda yüzde 60 ile cumhurbaşkanı seçecektir. Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı adaylığı Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan çözüm sürecinin devamı için isabetli olmuştur. Aynı zamanda Türkiye'deki istikrarın ve kalkınmanın sürdürülebilmesi adına önemlidir. Milletimiz bilsin ki Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı makam hevesi değildir. Sayın Başbakanımızın siyasal sistemde en etkin aktör olarak devam etmesi, Yeni Türkiye anlayışı ile elde edilen kazanımların korunması ve sürdürülmesi adına çok önemlidir. Çünkü Türkiye bir geçiş süreci evresi yaşamaktadır. Son 12 yıldaki kazanımlar halen kırılganlık arz etmektedir.

1961 ve 1982 anayasalarında, rejimin bekçiliği ve kurulu düzenin hamiliği görevi verilen cumhurbaşkanlığı makamı, önümüzdeki dönemde elde etmiş olduğu toplumsal meşruiyet ile daha icracı bir makam olacaktır. Başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletin teveccühü ve takdiriyle inşallah yükleneceği yeni görevi ile alışılmışın dışında bir cumhurbaşkanı olacağını her fırsatta ifade ederek bunun milletle paylaşmaktadır" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Bilici Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title