Haberler

    Bilic: Tur Şansımız Çok Yüksek

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcu Pedro Franco ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bilic, sabırlı oynamaları gerektiğini belirterek, " Liverpool, 1-0 ile iyi avantaj elde etti ama bizim de hala çok büyük şansımız var" dedi.

    Maçta bir taraftan ihtiyaç duydukları golü arayacaklarını bir taraftan da takım savunmasını derli toplu yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, rakipleriyle deplasmanda yaptıkları mücadelede, hem hücumda hem savunmada iyi performans ortaya koyduklarını dile getirdi.

    İngiltere'deki maçta topsuz oyundaki performansın yanı sıra takım savunması, önde yaptıkları baskı ve ikinci bölgede topun arkasına geçme konusunda en iyi performanslardan birini ortaya koyduklarını savunan Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bütün bunları yaparken ciddi pozisyonlar yakaladık. O tehlikeli alanlara girdiğimizde daha fazla kalite, yaratıcılık ve cesaret göstermeliydik. Pozisyonları değerlendirmek için daha zekice davranmalıydık. Yarın da aynı senaryo geçerli. Top rakipteyken çok sağlam ve bütün halinde durmamız lazım. Bizdeyken topu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kesinlikle gole ihtiyacımız var. Liverpool çapındaki ve kalitesindeki takımı eleyebilmek için bütün hatlarda sağlam bir şekilde oynamamız lazım."

    "Avrupa bizim tatlımız"

    Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Eskişehirspor ile yaptıkları maça önem vermediği ve kariyeri açısından Liverpool maçına odaklandığı yönündeki eleştirilere değinen Hırvat çalıştırıcı, ligin kendileri için ekmek olduğunu, Avrupa'nın ise bu işin tatlısı ve bonusu özelliğini taşıdığını söyledi.

    Yapılan eleştirilerle ilgili konuşmanın ve yorum yapmanın kendisi adına rahatsızlık verici olduğunu vurgulayan Bilic, daha önceki açıklamalarında önceliğinin Süper Lig olduğunu söylediğini anımsattı.

    Avrupa'nın öneminin de büyük olduğunu anlatan Slaven Bilic, "Avrupa Ligi'nin sadece Bilic için önemi yok, Beşiktaş için de çok büyük önemi var. Grup aşamasını geçerken her şeyimizle gurur duyduk. Her maça yaklaşımımız ciddi şekilde. Türkiye ligi ekmeğimizse Avrupa Ligi tatlımız, bonusumuz" ifadelerini kullandı.

    Yorumların kendisine ve Beşiktaş'a karşı adil olmadığını savunan Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Eskişehirspor maçına üzerimizde fiziksel ve zihinsel olarak ciddi yorgunluk yapan iki maç oynayarak gittik. Bursaspor ile adeta bir derbi maçı oynadık. Oldukça yorucu ve uzun seyahatten sonra gittiğimiz Liverpool maçında ciddi enerji kaybına uğradık. Antrenörlerimizle yaptığımız değerlendirmede Eskişehirspor karşısına en güçlü takımı çıkarmaya çalıştık. Tolga'nın sakatlığı vardı, Eskişehir'e götürmedik. Demba Ba'nın ciddi riski vardı. Denedi ne yazık ki kadroya alma imkanımız olmadı. Gökhan Töre'de risk vardı. Sağlık ekibinden aldığımız görüş doğrultusunda en azından 45 dakika oynayacak şekilde hazırladık. Hutchinson'ın da sorunu vardı. Bu yazılanlar, çizilenler ve söylenenler bana karşı da adil değil, Beşiktaş'a karşı da adil değil."

    Demba ve Gökhan Töre'nin durumu

    Sakatlıkları bulunan Demba Ba ve Gökhan Töre'nin durumlarıyla ilgili bilgi veren Slaven Bilic, kulüp doktorunun oynayabilecekleri yönünde yeşil ışık yakması halinde bu futbolcuları değerlendirmek istediklerini ifade etti.

    Her iki oyuncunun da kendileri için çok önemli ve anahtar olduğunu belirten Hırvat teknik adam, hem kendileriyle hem doktorla durumu konuştuğunu belirtti.

    Demba Ba ve Gökhan'ın çok cesur olduğunu ve oynamak istediklerini kaydeden Bilic, "Demba Ba, 3 gün önce ısınmada kendisini iyi hissetmedi. 18 kişilik kadroya giremedi. İyi tedavi süreci geçiriyor. Bugün durumunu değerlendireceğiz. Gökhan, birkaç gündür antrenmana çıkamadı ama dünkü fitness çalışmasında bireysel antrenman yaptı. Zaten doğal fiziksel gücü var" diye konuştu.

    Liverpool karşılaşmasının kendileri için önemli olduğunu ancak son karşılaşmaları olmayacağına da dikkati çeken Slaven Bilic, "Bunu dikkate almamız lazım. Doktor yeşil ışığı yaktığı takdirde herhangi risk olmazsa bu iki oyuncuyu oynatacağız. Bu iki oyuncu çok önemli ve anahtar oyuncu. Onlar olmadan tabii ki şansımız var ama şansımız azalacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

    Pedro tura inanıyor

    Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco ise yarın çok büyük bir maça çıkacaklarını söyledi.

    Çok büyük bir rakibe karşı ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Franco, kulüp ve taraftarlar için ayrı anlamı olan bir mücadele oynayacaklarını ve iyi bir performans ortaya koydukları takdirde turu atlayacaklarına inandığını ifade etti.

    Ersan Gülüm'ün maçta olmamasının sıkıntı yaratmayacağını kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, "Beşiktaş sadece 11 oyuncudan oluşan kadro değil. Geniş bir kadrosu var. Bütün oyuncular yarışmacı ortama hazırlıklı ve kapasitesi yüksek isimler. Teknik direktörümüz kime görev verirse inanıyorum ki elinden geleni yapacaktır" diye konuştu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Pedro Rodríguez Ledesma Slaven Bilic Liverpool Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title