Haberler

Bilgi Yarışmasına Giden 81 Öğrenciyi Taşıyan Körüklü Belediye Otobüsü Kaza Yaptı: 6 Yaralı

Konya'da İlköğretim okulları arası bilgi yarışmasına giden 81 öğrenciyi taşıyan belediye otobüsü, park halindeki bir otomobile, ardından da aydınlatma direğine çarparak durabildi. 6 öğrencinin hafif yaralandığı kaza anı ve öğrencilerin panik içerisinde otobüsten çıkmaları, güvenlik kamerası ile görüntülendi.

Kaza, merkez Karatay İlçesi Fetih Caddesi ile Kırbaşı Caddesi kavşağında bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası bilgi yarışmasına katılacak 81 öğrenciyi Mustafa Fevzi Serin İlköğretim Okulu'ndan alan 45 yaşındaki Önder Buhurcu 42 NP 128 plakalı körüklü belediye otobüsü ile yola çıktı. Mevlana Kültür Merkezi'ne giden otobüsün şöförü Buhurcu seyir halinde iken Fetih ve Kırbaşı Caddesi Kavşağı'nda aniden önünde duran ve sürücüsü belirlenemeyen 42 BAP 04 plakalı kamyona çarpmamak için direksiyonu sağa çevirdi. Kontrolden çıkan otobüs, park halindeki 42 PP 607 plakalı otomobile, ardından da yol kenarındaki aydınlatma direğine çarparak durabildi.

Çarpmanın etkisiyle beton aydınlatma direğini deviren otobüsteki 6 öğrenci hafif yaralandı. Diğer öğrenciler, kazayı yara almadan atlatırken, vücudunda hafif sıyrıklar oluşan öğrencilere olay yerine çağırılan 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Öğrencilere refakat eden öğretmenleri de su vererek panik içerisindeki öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Gözyaşlarına hakim olamayan bazı öğrenciler de cep telefonu ile yakınlarını arayarak geçirdikleri kazayı haber verdi.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza anı ve öğrencilerin panik içerisinde otobüsten dışarıya çıkmaları çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Sağlık ekiplerinin müdehale ettiği 4 öğrenci 112 acil servis ambulansı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer öğrenciler de başka bir belediye otobüsü ile bilgi yarışmasının yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi'ne götürüldü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Fevzi Karatay Kırbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title