Haberler

Bilgi ve Hikmet Derneği, Şehadet Gecesi Düzenledi

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel Şehadet Gecesi etkinliği düzenlendi.

TPAO Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 'Şehadet Gecesi' Hüseyin Erdem'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Demir'in açış konuşması ile devam etti. Demir, derneğin faaliyetlerinden bahsettikten sonra şehadetin anlam ve öneminin altı çizilerek, her yıl Şubat ayı geldiğinde ümmetin kahraman neferlerini anmak ve Şehadeti hatırlamak için böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getirdi.

Daha sonra gençler Şehid Metin Yüksel'in şehadet olayını canlandıran tiyatroyu sahneledi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Ramazan Kayan, günümüz gençlerinden ve içimizden biri olan lise öğrencisi, Mavi Marmara yolcusu Şehid Furkan Doğan'ın şehadetle noktalanan hayatından kesitler sundu.

Kayan, Şehid Furkan Doğan'ın ibadetlerine, gece namazına, camiye-cemaate düşkünlüğü, harçlığını yetimlerle nasıl paylaştığını, yaşlılara ve çevresine yardım edişini, anne-babasına saygıda asla kusur etmeyerek Hakka şahidlik ettiğinden bahsetti.

Kayan ayrıca, Mavi Marmara yolcularından Türkiye'ye gelen, Kayseri'de şehidin kabri başında Kelime-i Şehadeti söyleyerek Müslüman olup, tesettüre bürünen İrlandalı kızdan, Vatikan'dan şehidin kabrini ziyarete gelen papazdan ve şehidin bereketiyle Kur'an'a yönelen Alman gençleri anlattı.

Ramazan Kayan, Adıyamanlı şehid Fahri Yaldız ve tüm İslam şehidlerine Fatiha okutarak sohbetine son verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Erdem Ramazan Kayan Adıyaman Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title