Haberler

Bilgi Üniversitesi'nde Olay (4)

YARALANAN KIZ ÖĞRENCİ: MASAYI DEVİRİP ÜZERİMİZE SALDIRDILARBilgi Üniversitesi'nin kampüsüne giren grup, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle stant açan öğrencilere saldırdı.

YARALANAN KIZ ÖĞRENCİ: MASAYI DEVİRİP ÜZERİMİZE SALDIRDILAR

Bilgi Üniversitesi'nin kampüsüne giren grup, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle stant açan öğrencilere saldırdı.

Başka üniversitelerin öğrencileri olduğu belirlenen saldırgan gruptaki 6 kişi gözaltına alındı.

Yüzüne gelen tekmeyle yaralanan kız öğrenci, "Masayı devirip üzerimize saldırdılar. Tekbir getiriyorlardı" diye konuştu.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Hasan YILDIRIM - İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

Eyüp'te bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne gelen bir grup, 8 Mart Kadınlar Günü için açılan stantlara saldırdı. Çıkan olaylarda bir kız öğrenci yaralandı. Saldıran gruptan 6 kişi gözaltına alındı.

STANT AÇAN ÖĞRENCİLERE SALDIRDILAR

Olay, saat 14: 00 sıralarında Alibeyköy'deki İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir grup, üniversitenin girişindeki turnikelerden atlayarak içeri girdi. Sloganlar atan grup, üniversite yönetiinin izniyle kampüste '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' için kurulan stantlara saldırdı. Olaylara üniversitenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Olaylar, o sırada üniversite bahçesinde bulunan öğrenciler tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Üniversite yönetimi durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri gözaltına aldığı kişilerin İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi öğrencileri olduğu belirlendi.

Olaylar sonrası kampüste toplanan üniversite yönetime tepki gösterdi. Öğrenciler, daha önce de benzer şeyler yaşandığını ama güvenlik önlemi alınmadığını söylediler.

YARALI GENÇ KIZ OLAYLARI ANLATTI

Çıkan arbedede yüzüne tekme gelen Medya ve İletişim Sistemleri 4. sınıf öğrencisi İrem Esmer yaralandı. Yüzüne tekme geldiğini belirten genç kızın sağ gözü morarırken kaşında açılma oldu. Yaralı öğrenci Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayı anlatan İrem Esmer, "Bugün Bilgi Üniversitesi'nde 8 Mart etkinliğimiz vardı. 20 kişilik bir grup gördük. Masamız vardı. Masamızı devirdiler. Tekbir getirerek bize saldırdılar. Yaşanan kargaşada ben yere düştüm. Yüzüme tekme geldi. Her sene yaptığımız gibi bu sene de standımızı açmıştık. 8 Mart'ı kutlarken bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. Okul öğrencisi olmayan grup turnikelerden atlayarak içeri girmiş. Yüzleri kapalıydı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title