Haberler

Bilgi Toplumu Olmak Her Zamankinden Daha Önemli"

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "En önemli değerin 'bilgi' olduğu bir dönemde yaşıyoruz.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "En önemli değerin 'bilgi' olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sahip olduğu bilgiyi doğru işleyen bireylerin, toplumların, şirketlerin ve ülkelerin fark yarattığı bir dünyadayız. O nedenle bilgi toplumu olmak da her zamankinden çok daha önemli hale gelmiş durumda" dedi

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Turkcell iş birliğiyle kurulan Bilgi Toplumu Enstitüsü tarafından düzenlenen, bilişim güvenliği ve bilişimde geleceğe ilişkin potansiyel tehlikelerin ele alındığı toplantı bilişim uzmanı ve "Gelecek Suçlar" adlı kitabıyla NY Times Best Seller listesine giren yazar Marc Goodman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının ev sahipliğini TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz yaptı. İlker Kuruöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBV ile kurdukları enstitü ile bilişim sektörünün pek çok boyutunu ele almayı hedeflediklerini belirterek, gelecekte bilişim dünyasını bekleyen çok büyük gerçekler olduğunu söyledi.

Güvenlik ve bunun arkasındaki aktivitelerin önemine işaret eden Kuruöz, şunları kaydetti:

"En önemli değerin 'bilgi' olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sahip olduğu bilgiyi doğru işleyen bireylerin, toplumların, şirketlerin ve ülkelerin fark yarattığı bir dünyadayız. O nedenle bilgi toplumu olmak da her zamankinden çok daha önemli hale gelmiş durumda. Biz Turkcell olarak ilk sinyalimizi vermeye başladığımız günden beri bilgiye erişimi tüm topluma yaymak için çalışıyor, teknolojimizi bu amaçla kullanıyoruz. 3G'de dünyanın en güçlü altyapısını kurduk ve böylece birer cep bilgisayarı haline gelen akıllı telefonlar kütüphaneye dönüştü. Dileyen herkes dilediği yerden bilgiye ulaşmaya başladı.

Bu sene ise ülke olarak bilgi toplumuna ulaşmada çok önemli adımlardan birisini attık ve 4.5G'ye geçtik. Turkcell olarak dünyanın en güçlü 4,5G altyapısını bu ülkede kurmak için arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. 1 Nisan'a kadar 800 bin km yol kat ettiler, kimi zaman eksi 30 derecede kurulumlar yaptılar, 3 bin 200 metre yükseğe çıktılar. Tüm bunları planlarken tek amacımız vatandaşlarımızın bilgiye istedikleri an istedikleri cihazdan erişebilmelerini sağlamaktı. Önümüzdeki dönemde de bilgi toplumu olma yolundaki bu çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."

TBV Başkanı Eczacıbaşı da, Marc Goodman'ın kitabının bir emniyet görevlisi titizliği ve araştırmacı yaklaşımıyla hazırlandığı yorumunda bulunarak, " Biz şu an geleceğin suçlarını ancak fantezi dünyamızı geliştirerek bulabiliyoruz. Goodman'ın kitabında bize gösterdiği, suç dünyasının gideceği yön. İnternet ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle iki boyutlu olan suç dünyası üç boyutlu hale geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Eczacıbaşı Times Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title