Haberler

BİLGİ Genç Sosyal Girişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın finalistleri 14 Kasım'da Santralistanbul'da gerçekleştirilen törende açıklandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin öncülüğünü üstlendiği, International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı) ve Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) işbirliğiyle düzenlenen 2014 BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'nde en başarılı projeler belli oldu.

Toplamda 112 başvuru arasından seçilen 10 genç sosyal girişimci iki farklı seçici kurulun kararıyla belirlendi. Finalistler, 14 Kasım'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Yazar Nurdan Şahin, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ayşen Bulut, Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Çiğdem Aydın, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Sekreteri Ali Ercan Özgür, TEMA Genel Başkanı Deniz Ataç, Gençtur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Denizalp, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu K. Güler, Good4Trust Kurucusu Uygar Özesmi, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucu Ortağı Suat Özçağdaş, Marjinal Porter Novelli Koordinatörü Leylan Yener Sınırdere, TÜSEV Program Direktörü Sevda Kılıçalp, 2012 BGSGÖ Finalisti Kitapmatik Kurucusu Yavuz Çakır, ASHOKA Türkiye Koordinatörü Zeynep Meydanoğlu, Allianz Kurumsal İletişim Müdürü Fatmanur Erdoğan, Gazeteci Burcu Özçelik Sözer, Optimist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Under ve Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Seçici Kurul'da yer aldı.

Törende İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlay Romain Örs, Uluslararası Gençlik Vakfı Program Koodinatörü Katherine Kinzer ve Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu Sn. Suat Özçağdaş birer konuşma yaptılar.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesinin başlıca hedefi, yaşadıkları topluma değer katabilen genç sosyal girişimcileri bularak onlara destek olmaktır. Aynı zamanda verilen ödüllerle sosyal girişimciler ağı oluşturmak ve gençlerin her yıl daha da büyüyen bu ağ aracılığıyla bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmasını sağlamaktır.

Her sene seçilecek olan on genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor. Genç Sosyal Girişimci Ödülleri ile finalistlerin her birine, projelerini geliştirebilmeleri için nakit para ödülü de veriliyor.

Ödül alan projeler

Alican ÇELİK Yaş: 24, Dijital Gönüllüler
Beybin ESEN Yaş: 26, Evimi Tut
Emre DANACI Yaş: 28, Yuvarla.org
EMRE GÜNDOĞDU Yaş: 29, Herkes İçin Mimarlık Derneği
Gökçe GÜLCÜLER Yaş: 22, Ustamdan
Merve Akdağ ÖNER Yaş: 29, Şehrine Ses Ver
Merve SARISAKAL Yaş: 26, Yeni Nesil Su Tasarrufu Cihazı
Mustafa Emre SELEK Yaş: 24, Volumeteer.org
Tugay TUNA Yaş: 18, Yazılım Kulübü
Volkan HATUNOĞLU Yaş: 29, Paralimpik Yelken

Kaynak: Bültenler / Güncel

Santralistanbul Çiğdem Aydın Kadıköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title