Haberler

Bilgi Evleri öğrencilerine Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci Semineri

Güncelleme:

Bilgi Evleri öğrencilerine verilen seminer ile Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci aşılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, "Dünya Su Günü" nedeniyle Bilgi Evi öğrencilerine "Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci" farkındalığı oluşturmak amacı ile seminer verildi.

BAŞİSKELE-GÖLCÜK BÖLGESİ BİLGİ EVLERİNDE

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU'nun ortaklaşa düzenlediği, Derince-Körfez, İzmit ve Gebze bölgelerindeki Bilgi Evleri öğrencilerine verilen seminerlerin dördüncüsü Başiskele-Gölcük bölgesinde bulunan Bilgi Evleri öğrencilerine verildi. Program; Başiskele İbn-i Sina Bilgi Evi, Yuvacık Bilgi Evi ve Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi öğrencileri, öğretmenleri, idarecilerinin katılımıyla Başiskele Yeniköy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı seminerde, İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında eğitim verdi. Seminere Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, İSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Hasan Fitoz, İSU Başiskele Şube Müdürü İsmail Eşref Kültür de katıldı.

ATIK SU ARITIMI VE SUYUN ÖNEMİ VURGULANDI

İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çocuklara özellikle su tasarrufu ile bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından da bahsetti. Sinevizyon gösterimiyle de desteklenen seminerde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarılmaya çalışıldı.

OYUN İSTASYONU İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, "Oyun İstasyonu" adlı tiyatro gurubunun, doğaçlama tiyatro oyunlarıyla çocukları eğlendirdiler. Tiyatro oyuncuları, sergiledikleri oyunda çocukları da bizzat oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirip hem de "Su tasarrufu ve çevre bilinci" hakkındaki önemli bilgileri aktardılar. Kocaeli genelindeki tüm Bilgi Evi öğrencilerine verilmesi planlanan bu seminerler, önümüzdeki günlerde Karamürsel bölgesindeki Bilgi Evleri öğrencileri için gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Su Günü Bilgi Evleri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title