Haberler

Bilgi Evleri'ndeki Küçük Kâşifler Uçakların Dünyası'nda

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri yaz etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği gezilerine bu yıl da büyük bir keyifle start verdi.


Havacılık Müzesi, Topkapı Sarayı, Beyazıt Kitap Fuarı, Miniatürk ile İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ne gidecek olan üyeler yeni mekânlar keşfetmek için sıraya girdi.

Bilgi Evleri'nin yaz etkinlikleri programı çerçevesinde gerçekleştirilen gezi programı Yeşilköy Havacılık Müzesi gezisi ile başladı. 25 Haziran Perşembe günü düzenlenen geziye Merkezefendi, Seyitnizam, Beştelsiz, Yeşiltepe, Sümer, Yenidoğan – Gökalp ve Veliefendi Bilgi Evleri'nden toplam 49 üye katıldı.

Her yaz düzenlediği kültür gezileri ile üyelerine gezerek öğrenme imkânı sunan Bilgi Evleri, bu yaz da toplam beş hafta sürecek olan gezi programının ilkini gerçekleştirdi. Dünya havacılık tarihine geçmiş önemli gelişmeleri maket, model ve dokümanlarla gözler önüne seren, gelen ziyaretçilere aydınlatıcı bilgiler veren, Türk havacılık tarihinde kullanılmış uçak örneklerinin de sergilendiği bu muhteşem müzeyi ziyaret eden üyeler bulundukları yerde adeta gökyüzüne seyahat ettiler.

Hezarfen Ahmed Çelebi'nin kendi yaptığı kanatlarla Galata Kulesi'nden uçuşunu, Sultan IV. Murat döneminde yaşamış olan bilim adamı Lagari Hasan Çelebi'nin 64 kg barutla çalışan yedi kollu roketi ateşleyerek Sarayburnu açıklarında göğe doğru yükselişini gösteren maketlerin yer aldığı vitrinler bunların yanı sıra, Selçuklular zamanında yapılmış ilk roket çalışmalarına ait plan ve krokiler; Kurtuluş Savaşı sırasında kullanılmış olan uçaklara ait maketler; Türk pilotlarının ilk uzun menzilli uçuşları; 1924 yılında ilk Türk uçağının yapımını gerçekleştiren Vecihi Hürkuş'a ait grafik ve resimler; Türk hava şehitlerine ait şahsî eşyaların sergilendiği Anılar Salonu'nu gören üyeler hayranlıklarını gizlemekte zorlandılar.

Eğlenceli bir gün geçirmenin sevincini yaşayan üyeler uçakların önünde çektirdikleri hatıra fotoğrafları ve yüzlerindeki tebessümle Bilgi Evleri'ne döndüler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilgi Evleri Miniatürk Yeşilköy Güncel Haberler

title