Haberler

Bilgi Evleri İzcilikle Tanışıyor

Güncelleme:

''Bilgi Evlerinde İzcilik Projesi'' kapsamında yeni sporculara ulaşılması hedefleniyor.

Ertuğrul Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç, Mimar Sinan, Kazım Karabekir, İbni Sina, Yuvacık ve Karamürsel Alp Bilgi Evlerinde gerçekleşen eğitimlerde bilgi evlerindeki öğrenciler izcilikle tanıştı. İzci liderleri Mustafa Özkar ve İsmail Önder Samur tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilere izciliğe girişten, oba sistemine, and içme törenlerinden kamp ve seminer programlarına kadar bütün detaylar anlatıldı. İzciliğin temel bilgilerinin yanı sıra izci marşları ve izci oyunları hakkında bilgiler verildi. Veli ve öğrencilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirilen toplantılar verimli geçti.

HAYATI İDAME EĞİTİMİ VERİLECEK

Öte yandan, yön nasıl bulunur, pusula nasıl kullanılır, dağda nasıl hayatta kalınır, gibi eğitimlere tabi tutulacak öğrencilere ayrıca izci andı, izci türesi, oba, izci toplantıları da uygulamalı olarak öğretilecek. Öğrenciler çeşitli spor dallarından faydalanırken, kültürel yarışmalar, seminerler, eğitim kampları, yaz-kış kampları ve konferanslara katılacak, proje ve faaliyetlerde sorumluluk alarak kendilerine geliştirme fırsatı bulacaklar.

AMACIMIZ DUYARLI BİREYLER YETİŞTİRMEK

İzci adayları ve velilerine izciliğin sadece kamplara gitmek olmadığı, izciliğin dünyanın en büyük eğitici gençlik hareketi olduğu ve izciliğin asıl amacının vatanına milletine yararlı milli manevi değerlerini bilen ve sahip çıkan bireyler yetiştirmek olduğu belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Sezai Karakoç Ertuğrul Gazi Bilgi Evleri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title