Haberler

Bilgi Erişim Merkezi'nde Öğrenmenin Yaşı Yok

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi’nde verilen bilgisayar, internet ve yabancı dil kursları ile yaşlılar adeta ‘ikinci baharlarını’ yaşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi'nde verilen bilgisayar, internet ve yabancı dil kursları ile yaşlılar adeta 'ikinci baharlarını' yaşıyor.

Cinnah Caddesi üzerindeki Kırkpınar Alt Geçidi'nde ücretsiz olarak hizmet veren ve Başkentli yaşlıların büyük ilgi gösterdiği merkezde yeni dönem başladı. Aldıkları kurslarla 'Word, Power Point-Excel ve Photoshop' gibi temel bilgisayar programlarını kolaylıkla kullanan 60 yaş üstü vatandaşlar, tablet ve akıllı telefonları ile Facebook, Twitter, Whatsapp ve Skypee gibi popüler internet uygulamalarını kullanmayı da öğreniyorlar. Ev temizliği, ücretsiz ulaşım gibi bünyesinde yürüttüğü hizmetleri ile yaşlılara hak ettikleri minnet borcunu ödeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Erişim Merkezi projesi ile de yaşlıları sosyal hayata kazandırıyor. Merkezdeki kurslara katılan teknoloji meraklısı 60 yaş üstü vatandaşlar, internet üzerinden haberlerini okuyor, Photoshop'ta fotoğraflarını düzenliyor, gurbetteki akraba ve torunlarıyla görüntülü konuşup, Whatsapp üzerinden gülücük bile gönderiyorlar. Bilgisayarla ilgili temel programları öğrenen yaşlılar, öğrenmenin yaşı yok diyerek "bilgi çağı"na ayak uydurmanın keyfini çıkartıyorlar. Merkezde verilen kursların yanı sıra üyeler için ücretsiz pek çok seminer, gezi, turnuva ve sergi de düzenleniyor.

"KURSLARIMIZ HERKESE AÇIK"

Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi Müdürü Kaan Güler, kursların 7'den 70'e tüm vatandaşlara açık olduğunu belirterek, merkezi özellikle 60 yaş üzerindeki 'Öğrenmenin yaşı yok' diyenlerin, eğitime her daim açık olanların tercih ettiğini söyledi. Üyelerin bilgisayar ve yabancı dil kurslarının yanı sıra Ankara içi ve Ankara dışı gezilere, tiyatro ve sinema günlerine, önemli gün ve haftalarla ilgili seminerlere katılabildiklerini ifade eden Güler, "Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Kırkpınar Alt Geçidi İçi adresinde bulunan merkezimize kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile üye kaydı yapılıyor. Başkentliler, merkez hakkında ayrıntılı bilgileri ise 440 52 18 nolu telefonu arayarak alabilirler" dedi.

"ADETA KOŞARAK GELİYORUM"

Yaşlılar Bilgi Erişim Merkezi'ne bir yıldır devam eden 80 yaşındaki Orhan Karagümüş, merkezin sosyal hayatlarına katkıda bulunduğunu belirterek, "Arkadaşlık duygusunu en içten şekilde burada yaşıyoruz. Bilgisayarı kullanmayı biliyordum, burada daha da geliştirdim. Her gün adeta koşarak geliyorum. Çok keyifli zaman geçiriyorum" diye konuştu.

Öğrenme ve okuma hevesinin hiç bitmediğini vurgulayan 72 yaşındaki Zekeriya Gündüz de şunları söyledi:

"Buraya gelmeden önce bilgisayar klavyesine nasıl dokunulduğunu bile bilmiyordum. Hocalarımızdan çok memnunum. Şu an internete girebiliyor, Autocad programını kullanabiliyorum. 3 yıldır buraya geliyorum. Son bir yıldır buraya yoğun ilgi var. Artık burası bize yetmemeye bile başladı. Yetkililerden merkezimizi daha da genişletmelerini ve imkanları artırmalarını istiyoruz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerini ileten 67 yaşındaki Hamiyet Gönül, kurslarda aldığı eğitimle torunlarına ve komşularına bilgisayar kullanmayı öğrettiğini söyledi. Gönül, Bilgi Erişim Merkezi'ndeki kurslar sayesinde Denizli'de oturan kızıyla netten görüntülü konuşabildiğini de dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Facebook Twitter Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title