Haberler

Bilgehan Avrupa Konseyinde Komisyon Başkanı Oldu

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi Bilgehan, Avrupa Konseyinin Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu başkanlığına seçildi.

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı oldu.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Konseyinin merkezi Strazburg'da bugün yapılan toplantıda, sosyalist grubun adayı olarak seçimlere giren Bilgehan, oy birliğiyle başkan oldu.

Bilgehan'ın, ilk işlerinden biri, komisyon bünyesinde kurulan "Nefrete Karşı Milletvekilleri İttifakı" ile Paris'teki Charlie Habdo saldırısı sonrası, Avrupa'nın gündemine oturan hoşgörüsüzlük ve ırkçılıkla mücadele etmek olacak.

Komisyonun, perşembe günü Bilgehan başkanlığında gerçekleştirilecek ilk toplantısında, ittifakın ilk resmi tanıtımı gerçekleştirilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Strazburg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title