Haberler

Bilfen'in 'Bitki Gelişimi Projesine' Tübitak Daveti

Diyarbakır Bilfen Okulları öğrencilerinin bitki gelişimi üzerine geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Okul Yönetim Kurulu Başkanı Karakoç, "Öğrencilerimizin başarılı bilimsel çalışması kentimiz adına memnuniyet vericidir" dedi.

TÜBİTAK'ın ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği "Araştırma Projeleri Yarışması"nda Diyarbakır Bilfen Okulları önemli bir başarıya imza attı. Elif Eylül Döger ve Irmak Lorin Şahin isimli öğrencilerin "Bitki Gelişimi Üzerine" geliştirdiği proje TÜBİTAK tarafından en başarılı projeler arasında gösterilerek Diyarbakır Bilfen Okulları 17-19 Nisan tarihleri arasında Malatya'da yapılacak büyük yarışmaya davet edildi. Yaklaşık 800 arasında elde edilen bu başarı sevinçle karşılandı. Bilimsel alandaki bu çalışmanın kabul edilmesi Diyarbakır'ın bilimsel alandaki tanıtımı için de önemli bir veri olarak kabul edildi.

"Başarı kentimiz adına sevindiricidir"

Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, çok sayıda okul, öğrenci ve projenin yarıştığı saygın bir yarışmada kendi okullarının seçilmesinin önemli bir olay olduğunu söyleyerek başarılı çalışmadan dolayı öğrenci ve öğretmenleri kutladı. Karakoç, "Öğrencilerimize ait projenin başarılı bulunmasını ve seçilmesini kentimizin bilimsel alandaki geleceği ve imajı için son derece sevindirici bulmaktayız. Bu başarıdan dolayı çok mutlu olduk. Bu durum bölgemizdeki gençlerin, çocukların ne kadar yetenekli olduğunu göstermek bakımından da önemlidir. Okulumuza ve kentimize bu başarıyı yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elif Eylül Diyarbakır Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title